Dette er en sånn, "søren, klokka er halv fem og jeg har ikke tenkt på middagen ennå-middag". Den er enkel, men deilig. Pizza bianca er også helt super som tilbehør til supper og salater, i stedet for vanlig brød. 
Denne sausen er forøvrig en standard hvit pastasaus og benyttes også som øverste lag på en lasagne, altså før osten 🙂

Pizzadeig
2 1/2 dl lunket vann
1/4 pk gjær
2 ss olivenolje
5-6 dl hvetemel/pizzamel

Alfredosaus
4 ss smør
2 1/2 dl kremfløte
1 ts oreganokrydder
75 gr parmesan

- Finnes også på glass eller Knorr

200 gr ost til topping

Pizzadeig

  • Bland ut gjær i vann og tilsett olje og 1 ts salt
  • Tilsett hvetemel, litt av gangen og rør til du får en myk deig. Deigen må ikke bli for tørr.
  • Sett til heving i ca 20 minutter mens du lager sausen og rasper osten

Alfredosaus

  • Smelt smør i en kjele
  • Tilsett finhakket hvitløk og fløte
  • Kok sakte opp og la det småkoke i 6-7 minutter til sausen tykner, rør jevnlig
  • Ha i revet parmesan og rør godt om
  • Smak til med salt og pepper og sett sausen til side
  • Kjevle deigen på en stekeplate
  • Ha på et lag med sausen
  • Avslutt med revet ost og gjerne basilikum eller persille
  • Stekes ved 250 grader, midt i ovnen i ca 12-15 minutter, til deigen er sprø og osten gylden

Husk at du kan fryse ost, så ikke kast gamle skalker. Pizzadeig kan også fryses så neste gang du baker, lag dobbel porsjonen så har du en klar til dager hvor det går litt hurra-meg-rundt. Eller kjøp ferdigdeig.

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

20 minutter

Totaltid45 minutter

Pizza á la Italia. Pizza på en fredagskveld- eller en hvilken som helst dag. Gi deg selv fri utfoldelse i forhold til fyll, men dette er en sikker vinner

Pizza á la Italia

Grissini er opprinnelig fra Torino i Italia og er perfekte følge til oliventapenade og andre dip. Eller snurr parmaskinke rundt og du har en flott snack

Grissini brødstenger