Dette kan vi kalle en hybrid av klassiskerne Hawaii- og pepperoni-pizza. Den salte spekepølsen sammen med sødmen fra ananas er virkelig en god kombinasjon og med frisk basilikum på toppen blir smakskombinasjonen helt perfekt

Deig
1/4 pk gjær 
2 1/2 dl vann
1 1/2 ts salt
3 ss olivenolje
5-6 dl gr hvetemel

Tomatsaus
1/2 boks hakkede tomater
1 ss tomatpuré
1 fedd hvitløk
1 ss tørket oregano
Pepper

Fyll
2 pk fersk mozzarelle (á 125 gr)
1 boks ananas eller 1/4 fersk
1 pk chorizo
1 rødløk
1 kvast frisk basilikum

  • Løs opp gjæren i lunkent vann og tilsett olje og salt. Tilsett mel, litt etter litt, og rør til deigen blir smidig - la deigen heve til dobbelt størrelse - 30-45 minutter
  • Lag tomatsaus - finhakk hvitløk og surr den i litt olje i et minutt - tilsett hakkede tomater, tomatpuré og smak til med salt og pepper. Sett til side.
  • Sett ovnen på 225 grader
  • Kjevle deigen til to runde pizzabunner - fordel saus på bunnene, legg på chorizo i skiver, mozzarella, ananas i biter on ringer med rødløk
  • Stek pizzaen på nederste rille i 10-12 minutter - til osten er smeltet og gyllen
  • Server med frisk basilikum på toppen

Antall porsjoner4-6 personer

Tilberedningstid

ca 1 time

Pitapizza er den raskeste måten å lage pizza på spesielt dersom du skal ha en pizzakveld hvor alle tilbereder hver sin - med det man liker aller best. Biffkjøtt, kylling, pepperoni, chorizo, skinke eller vegetar. Dette er også en perfekt rett å lage når du har rester i kjøleskapet.

Pitapizza

Ett sikkert vårtegn er at den norske aspargesen er å finne i butikkene og det må vi nyte til fulle. Asparges er næringsrik, kalorifattig, fiberrik, inneholder B-vitaminer og mye, mye mer som er sunt. Best av alt den er god, så benytt sjansen når den er her og lag mange gode retter med asparges. Hva medd en herlig pizza med asparges?

Pizza med asparges

Pizza blir vi aldri lei og det er gøy å variere. Pizza vegetar med spinat er herlig - men spinatpizza passer også perfekt sammen med chorizo eller pepperoni

Pizza vegetar

Pizza á la Italia. Pizza på en fredagskveld- eller en hvilken som helst dag. Gi deg selv fri utfoldelse i forhold til fyll, men dette er en sikker vinner

Pizza á la Italia

Transelate »