Den norske aspargesen er å finne i butikkene nå, så det må vi nyte til fulle. Asparges er næringsrik, kalorifattig, fiberrik, inneholder B-vitaminer og mye mer som er bra for oss. Best av alt, den er kjempegod. Prøv denne herlige pizzaen.

Pizzadeig
2 1/2 dl lunkent vann
1 1/2 ts tørrgjær eller en 1/4 pk fersk
1 ts salt
2-3 ss olivenolje
5-6 dl hvetemel


1 bunt asparges
1 fedd hvitløk
1-2 ss olivenolje
1 beger cherrytomater
2-3 dl fetaost eller annen hvit geitost
2 ts oreganokrydder
Salt og pepper

  • Bland gjær ut i lunkent vann og tilsett sukker og olje

  • Tilsett hvetemel og salt og bland godt sammen til du får en elastisk, men fast deig

  • Dekk bollen med plastfolie og la den heve i minst en time, gjerne to

  • Ha deigen på en melet benk og del den i to - la gjerne deigen hvile i ytterligere 45 minutter under plastfolie


  • Knekk av nederste del av aspargesen - del tomatene i to - finhakk hvitløk

  • Kjevle ut hver leiv og legg de på smurte stekebrett

  • Pensle pizzaene med olivenolje og fordel asparges, finhakket hvitløk, tomater og smuldret fetaost 

  • Krydre med oregano, salt og pepper

  • Stek pizza på 225 grader midt i ovnen i ca 15 minutter

Spekeskinke gjør seg også godt sammen med aspargesen, så det er en utvidet variant av denne pizzaen. 

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

3 timer

Asparges med hvitløkssmuler. Hvitløkssmulene piffer virkelig opp aspargesene og blir en supergod forrett eller som tilbehør ved siden av kjøtt eller fisk.

Asparges med hvitløksmuler

Fargerik forrett som facinerer. Asparges med chorizo og egg. Her er det rom for mange varianter så prøv deg frem med reker, spekeskinke, ristede sesamfrø eller bare en tvist sitron - Asparges med bløtkokt egg

Asparges med chorizo og egg.

Bacongrillet grønnsaker - Dette er velsmakende tilbehør som jeg fant oppskriften på i et dansk magasin. Det smaker godt til både lunsj og middag, kjøtt og fisk. Stekte grønnsaker pent bundet i bacon er ikke minst en god måte å få barna til å spise grønnsaker ;)

Bacongrillet grønnsaker

Pasta med asparges og reker. Er du glad i både asparges og reker så vil denne retten garantert bli en ny favoritt. At den er gjort i en fei er bare et pluss

Pasta med asparges og reker

Deilig aspargessuppe med sprøstekt spekeskinke eller bacon. I sesong bruker vi fersk asparges, men ellers går det fint med asparges på boks. Deilig det også

Aspargessuppe