Klassisk pizza med hjemmelaget tomatsaus, toppet med deilig parmaskinke og ruccola. Denne oppskriften blir til én stor eller to mindre pizzaer

Pizzadeig
3 dl lunkent vann
1 ts tørrgjær eller en 1/4 pk fersk
1 ts salt
3 ss olivenolje
5-6 dl hvetemel/pizzamel

Tomatsaus 
1 løk
2 fedd hvitløk
1 boks hakkede tomater
1/2 ts sukker
1 ts oregano

Topping
1 pk parmaskinke (70 gr)
1 pk ruccola
Ost - mozzarella eller den osten du foretrekker på pizza

Saus

  • Finhakk løk og hvitløk - la det surre i olivenolje til løken blir blank
  • Tilsett tomatene og smak til med oregano og sukker
  • La sausen småkoke til du skal ha den på pizzaen - (ca en time) 

Pizzadeig

  • Løs opp gjæren i fingervarmt vann - tilsett olje og salt
  • Ha i hvetemel og bland godt sammen til du får en elastisk, men fast deig
  • Dekk bollen med plastfolie og la den heve i minst 1 time, gjerne to
  • Ha deigen på en melet benk og kjevle den ut til én stor eller to mindre pizzaer
  • Fordel ønsket mengde tomatsaus og topp med ost
  • Stek pizza på 230 grader midt i ovnen i ca 15 minutter - benytt gjerne pizzastein

Topping

  • Når pizzaen er ferdig toppes den med ruccola og spekeskinke

Antall porsjoner 2 personer

Tilberedningstid

2 timer

Pizzapai med blomkål, sopp og chorizo

Pizzapai med blomkål og sopp