Pizza blir vi aldri lei, og variasjoner er fint. Denne kan også toppes med chorizo eller pepperoni  - og variere mellom bianca eller rosso, alt ettersom du benytter tomatbasert saus eller creme fraiche. 

Pizzadeig
3 dl lunkent vann
1/3 pk gjær
2 ss olivenolje
1 ts salt
3 dl mel - gjerne 2 dl hvetemel og 1 dl sammalt spelt eller rug

Topping
1 fedd hvitløk
1 pk spinat
1 løk
1 dl pizzasaus/tomatpuré alt. creme fraiche dersom du vil ha pizza bianca
250 gr ost, gjerne en blanding (cheddar, mozzarella, gulost)
Salt og kvernet pepper
Olivenolje

  • Bland ut gjæren i lunkent vann i en bolle

  • Tilsett mel, litt etter litt, og bland deigen sammen til passe konsistens (den skal være bittelitt klissete)

  • Dekk til bollen og la deigen heve i ca 30 minutter på et lunt sted

  • Grovhakk løken og la denne surre i 5-10 minutter i litt olivenolje

  • Tilsett finhakket hvitløk og evt chili, - fres i ett minutt

  • Kjevle deigen ut på en smurt stekeplate og legg på et lag med pizzasaus eller creme fraiche

  • Fordel spinaten, løken og raspet ost - og avslutt med noen dråper olivenolje

  • Stek pizzaen på midterste rille i ca 10 minutter ved 225 ˚C til den er sprø og osten gyllen

Chorizo eller pepperoni legges på toppen sammen med osten

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Totaltid90 minutter

Pizza bianca

Pizza bianca

Pizza á la Italia. Pizza på en fredagskveld- eller en hvilken som helst dag. Gi deg selv fri utfoldelse i forhold til fyll, men dette er en sikker vinner

Pizza á la Italia

Pai - Quiche med spinat og bacon er kun en av mange varianter du lage. Egentlig kan du bare se hva du har i kjøleskapet og lage utifra det.

Pai - Quiche

Pannekaker med spinat røkelaks og pepperrotrømme

Spinatpannekaker