Pizza! O la la... Italienerne kan det. Joda, en deep pan pizza funker også, men noen ganger må vi rett og slett gå tilbake til røttene og gjøre det slik det skal. Fri fantasi i forhold til fyll, men dette er en skikkelig goding.

2 1/2 dl vann
1/4 pk gjær
2 ss Olivenolje
1 ts Salt
Ca 4 dl hvetemel

Fyll/topping:
2 ss tomatpuré eller pizzasaus
Pepperoni, choritzo, salami eller annen pølse
2 tomater
1 løk
1/2 paprika
1-2 ts pizzakrydder
1 ts paprikakrydder
Ost - Mozzarella, Parmesan, Jarlsberg, Norwegia eller annen hvit ost

  • Bland gjær med lunkent vann og tilsett olje og salt og til slutt hvetemel
  • Elt lett sammen deigen og sett den på et lunt sted til heving i 20 min
  • Sett stekeovnen på 225 C°
  • Kjevle ut deigen på en stekeplate så tynn du vil ha den og legg et tynt lag med tomatpuré
  • Fortsett med resten av ingrediensene før du krydrer og avslutter med osten
  • Stek midt i ovnen i 15-20 minutter (til osten er gylden)

Tenn noen stearinlys og åpne en flaske vin så har du den perfekte settingen...

Pizza med chorizo, ananas og basilikum Dette kan vi kalle en hybrid av klassiskerne Hawaii- og pepperoni-pizza. Den salte spekepølsen sammen med sødmen fra ananas er virkelig en god kombinasjon og med frisk basilikum på toppen blir smakskombinasjonen helt perfekt. Gled deg til Pizza med chorizo, ananas og basilikum

Pizza chorizo, ananas og basilikum

Nan pizza Denne må bare prøves og jeg tipper det blir en megahit. Her får vi en magisk blanding av smaker hvor Europa møter Østen og du lager den på under halvtimen. Vil du ha en vegetarisk variant dropper du kjøttet og dobler mengden aubergine.

Nan pizza

Pizza bianca