Er dette pizza eller pai? En lett blanding, for utgangspunktet er en pizzadeig, men fyllet er mer i retning av pai. Uansett veldig godt, kos og hygge. 

1 ts tørrgjær
500 gr hvetemel
3 dl vann
1 ts salt

2 ss olivenolje
1 løk
2 ss smør
1/2 blomkål
150 gr sopp
2 ts sennep
5 dl melk
100-125 gr ost
Chorizo - eller annen spekepølse (kan sløyfes)

  • Bland gjæren med lunkent vann i en bakebolle, tilsett hvetemel og salt

  • Elt deigen godt sammen og kna den til den blir smidig. Legg deigen tilbake i bollen, tilsett litt olje, dekk til med et rent håndkle eller plastfolie, og la deigen heve til dobbelt størrelse  - ca 30 minutter

Mens deigen hever gjør du klart fyllet;

  • Hakk løken og skjær soppen i biter - stek dette i en panne med smør. Når soppen har fått farge tilsettes 3 ss hvetemel - bland godt sammen
  • Ha i sennep og tilsett melk - rør jevnt til du får en tykk saus
  • Del blomkålen i små buketter og ha de i sausen, og la sausen småkoke i 15-20 minutter - rør jevnlig
  • Slå av varmen, smak til med salt og pepper, evt mer sennep og tilsett raspet ost
  • Sett stekeovnen på 250 grader
  • Benytt en paiform, jernpanne eller ildfast form - smør den med litt olje eller smør og press deigen ut med fingrene slik at den fyller formen
  • Legg på fyllet og la formen stå for heving i ca 30 minutter - deigen skal bli luftig og lett
  • Stek på nederste rille i ca 25 minutter eller pizzapaien har fått fin farge - ca fem minutter før pizzapaien er ferdig legger du på et lag med chorizo eller annen pølse hvis du ønsker.

Server gjerne med en frisk salat ved siden av

Antall porsjoner 4-5 personer

Tilberedningstid

60-70 minutter

Ostesmørbrød

Ostesmørbrød med indisk vri