Dette er skikkelig kosemat som vi unner oss rett som det er. Med gode pølser, linser og masse grønnsaker blir det en sunn og smakfull rett. Jeg topper det hele med karamellisert løk og en dæsj rømme eller matyoghurt.

6-8 pølser (velg favoritten din)
150 gr bacon
1 gulrot
1 løk
1 stilk stangselleri 
1 ss dijon sennep
1 ss tomatpuré
300 gr linser
1 ts timian
5 dl kyllingbuljong
Salt og pepper
Persille
Rømme eller matyoghurt

Karamellisert løk
2 stor løk
2 ss smør
1 ts sukker

    Karamellisert løk
  • Smelt smør i en stekepanne og tilsett løk i tynne skiver, la det surre til løken har fått farge
  • Tilsett sukker og la det surre et par minutter til - sett tilside
  • I mellomtiden: Finhakk gulrot, stangselleri og løk
  • Stek pølsene på middels varme i en panne - sett til side
  • Stek bacon, gulrøtter, løk og stangselleri til bacon har fått fin farge. Rør inn tomatpuré og dijon sennep
  • Tilsett linsene, timian og kraft, og kok opp.
  • La det småkoke i 10 minutter og legg pølsene i pannen - sett på lokk og la det småkoke i ytterligere 10-15 minutter
  • Tilsett en skvett vann dersom linsene blir for tørre.
  • Topp med hakket persille

Topp retten med karamellisert løk og en dæsj rømme eller matyoghurt

Antall porsjoner 4-6 personer

Tilberedningstid

40 minutterr

Krydderpølser med spisskål og urtemos. Herlig vår- og sommermat på sitt beste hvor spisskål og nykål gir både smaksløkene og kroppen det den trenger.

Krydderpølser med spisskål og urtemos.

Medisterpølser med øl og grønnsaker. Medisterpølse eller julepølse kan serveres året rundt. I denne retten får du en spennende vri hvor ølet setter en herlig piff på retten. Som så ofte ellers så kan man tilsette fler eller andre grønnsaker - det handler om smak og behag.

Medisterpølser med øl

Italienerne serverer gjerne pølser og linser 1. nyttårsdag. Linsene representerer mynter og skal gi velstand det kommende året. Innmari god mat er det også

Pølser med linser

Pølseform med pasta og grønnsaker er en rask og god hverdagsmiddag som oftest faller i smak hos alle. Her er det ingen fasit på hva rettens skal inneholde. Benytt de pølsene du liker best og det samme gjelder for grønnsakene. Godt blir det uansett.

Pølseform med pasta og grønnsaker

Pølsestroganoff gjør susen for pølsemiddagen og slår alltid godt an. Denne oppskriften kan godt varieres med for eksempel kylling

Pølsestroganoff

Transelate »