En rask og god hverdagsmiddag som oftest faller i smak hos alle. Her er det ingen fasit på hva retten skal inneholde. Benytt de pølsene du liker best og det samme gjelder for grønnsakene. Godt blir det uansett.

4 personer

6-8 krydder- eller urtepølser (gjerne et par forskjellige varianter)
200 gr pasta
2 poteter
2 gulrøtter
1 paprika
1 løk
1 boks cherrytomater
2-3 ss olivenolje
Ost, gjerne Mozzarella
Salt og pepper

  • Kutt opp grønnsakene i jevnt store biter og legg de i en ildfast form
  • Tilsett kraften fra boksen med tomater (tomatene skal i senere)
  • Tilsett olje og krydre godt med salt og pepper
  • Sett inn i forvarmet ovn på 200 grader og la det steke i ca 20 minutter
  • Kok pasta etter anvisning på pakken (hell av kokevannet, men spar 1 dl)
  • Ta ut formen og tilsett pølser i biter, tomatene og pastaen samt 1 dl pastavann
  • Strø over ost og bak videre i ytterligere ca 15 minutter

Her kan du variere med hvilke som helst grønnsaker og bytte ut pølser med for eksempel kjøttboller

Kjøttboller med tomatsaus er en sikker vinner. Her med bakte småpoteter til. Ikke bare ser de fantastiske ut, de smaker herlig og passer for hele familien

Kjøttboller med tomatsaus

Pølser med linser

Pølser med rødvinskokte linser

Gratinerte kjøttboller med mozzarella blir garantert en favoritt. Selv en ukedag vil vi ha noe ordentlig godt, men det bør gå raskt. Med denne får du alt.

Kjøttboller med mozzarella

boller med kanaripoteter

Italienske kjøttboller