Annapoteter eller Pommes Anna er en klassisk fransk potetrett som passer til det aller meste og som du kan gjøre klar god tid i forveien av middagen.

4 personer

6-8 poteter
6 ss smør
Salt og pepper

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Vask potetene og skjær de i tynne skiver (behold gjerne skallet på)
  • Smelt smøret
  • Legg potetene lagvis i en ildfast form
  • Pensle hvert lag med smør og dryss på med salt og pepper
  • Bak i ovnen i ca 30 minutter til de får en gylden overflate

Har du et stekebrett for muffins? Da kan du lage disse porsjonsvis ved å legge skivene i hvert sin hull i formen. 

Perfekte ovnsstekte poteter som passer til nærmest alt, spesielt kjøttmat. Det geniale er den fantastiske, sprø overflaten og den myke, luftige innsiden

Ovnsstekte poteter

Potetfondant passer til all type kjøtt

Potetfondant

Hva med spennende bakt potet i skiver eller Hasselbackpoteter. Her har vi det perfekte tilbehøret til alt mulig. Dette er det enkle utgangspunktet, men her kan du variere med ost, krydder, kjøtt, bacon og grønnsaker. Og da vil jeg tro at vi har en potetfavoritt på gang.

Hasselback poteter

Transelate »