Porchetta er en italiensk ribberull som fylles med deilige krydder. Den benyttes både varm til middag, men er også fantastisk pålegg. Til middag serverer jeg den med ovnsstekte poteter og grønnsaker. 

2-3 kg tynnribbe eller buklist
2 fedd hvitløk
1 ss fennikelfrø
1-2 ts rosmarin
1-2 ts timian
Salt og pepper (vær raus)
Hyssing

  • Bein ut ribba og skjær bort brusk

  • Så skal kjøttet deles slik at den blir til et langt stykke (som henger sammen) en svordel og en kjøttdel

  • Begynn på kortsiden av kjøttet og før kniven langs med svoren - altså rett under selve kjøttet. Skjær til det gjenstår 6-8 cm

  • Krydre hele porchettaen (vær raus med krydderet) og rull den sammen - benytt sterk hyssing og bind opp ribba - det er lurt å begynne på midten

  • Skjær svoren i tynne striper på ca 1 cm krydre godt med salt og pepper

  • Det beste er om kjøttet nå får ligge i kjøleskapet et døgn for at smakene skal sette seg, men har du ikke tid og tålmodighet til det er det dags å steke

  • Stek kjøttet på 160ºC varmluft - legg kjøttet på rist over en langpanne med vann

  • Dekk kjøttet med aluminiumsfolie og sett stek i ca 90 minutter til kjernetemperaturen er 60ºC

  • Fjern folien og øk varmen til 220ºC, stek kjøttet videre i ca 20 minutter til kjøttet har en temperatur på 64ºC - eller til svoren er sprø (følg godt med)

  • La kjøttet hvile i minst 20 minutter før du skjærer det i skiver

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

3 timer

Poteter stekt i ovnene med parmesan

Poteter med parmesan
Poteter er godt og passer til alt, men de er aller best når vi gjør litt ekstra med dem. Her er det parmesan som får sette den fine touchen. Disse passer egentlig til alt mulig og speisielt kjøtt.