Smakfull familiefavoritt og ypperlig hverdagsmat som er lett å lage og lett og like. Mens formen står i ovnen kan du få unna andre ting, Har du rester fra gårsdagens middag (kjøtt og/eller grønnsaker kan du også ha dette i formen.

5-6 poteter
2 løk
400 gr skinke (gjerne røkt)
1 boks mais
Ost
2-3 egg (avhengig av størrelsen)
3-4 dl melk/matfløte
1 ts salt
1 ts pepper
Persille eller timian

  • Sett stekeovnen på 200 grader

  • Skjær løk og poteter i tynne skiver og skinken i strimler (la det være litt skinke igjen til topping)

  • Legg poteter, løk, mais og skinke lagvis i en ildfast form. Krydre med salt og pepper

  • Visp sammen egg og melk og tilsett krydder - hell dette over i formen

  • Stekes i ca 45- 60 minutter - strø over revet ost og resten av skinken når det gjenstår 15-20 minutter

  • Server med en god salat

Du kan bytte ut skinken med pølsebiter eller bacon og du ka også tilsette andre grønnsaker som for eksempel blomkål

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

60 minutter

Gratinert kyllingform er enkel, kjapp og velsmakende middag. Du kan også lage den i stand i forkant og bare sette den i ovnen når det nærmer seg middagstid

Gratinert kyllingform

Fiskegrateng er både enkelt å lage og smaker herlig. - samt at du vet akkurat hva du får i deg. Så da er det ingen grunn til å kjøpe ferdigprodukter mer.

Fiskegrateng

Dette er en perfekt middag hvis har litt ost og noe skinke eller bacon i kjøleskapet. Du kan bruke rester av av annet kjøtt som svinkekam eller pølser. Resultatet blir en kjempegod pastagrateng, som alle liker.

Pastagrateng

Pølseform med bakte grønnsaker

Pølseform med bakte grønnsaker

Quiche. Kyllingpai er den perfekte restematretten, men også super når du får besøk. Kalkunkjøtt egner seg selvsagt like godt. En god salat ved siden av gjør susen

Kylling eller kalkunpai

Transelate »