Potet- og skinkegrateng er en hverdagsfavoritt som er lett å lage, og lett og like. Mens formen står i ovnen kan du få unna andre ting, Har du rester fra gårsdagens middag (kjøtt og/eller grønnsaker kan du også ha dette i formen.
Potet- og skinkegrateng er en hverdagsfavoritt som er lett å lage, og lett og like. Mens formen står i ovnen kan du få unna andre ting, Har du rester fra gårsdagens middag (kjøtt og/eller grønnsaker kan du også ha dette i formen.
4-5 poteter
1 løk
400 gr skinke (gjerne røkt)
1 boks mais
Ost
2-3 egg (avhengig av størrelsen)
3-4 dl melk/matfløte
1 ts salt
1 ts pepper
Persille eller timian
Sett stekeovnen på 200 grader
Skjær løk og poteter i tynne skiver og skinken i strimler (la det være litt skinke igjen til topping)
Legg poteter, løk, mais og skinke lagvis i en ildfast form. Krydre med salt og pepper
Visp sammen egg og melk og tilsett krydder - hell dette over i formen
Stekes i ca 45- 60 minutter - strø over revet ost og resten av skinken når det gjenstår 15-20 minutter
Server med en god salat
Du kan bytte ut skinken med pølsebiter eller bacon og du ka også tilsette andre grønnsaker som for eksempel blomkål