Poteter er godt og passer til alt, men de er aller best når vi gjør litt ekstra med dem. Her er det parmesan som får sette den fine touchen. Disse passer egentlig til alt mulig og spesielt kjøtt.

8-10 poteter
3 ss olivenolje
Parmesan
Timian eller rosmarin
Salt og pepper

  • Kok potetene halvmøre - ca 10 minutter - hell av vannet

  • Skjær potetene i tykke skiver og legg de i en ildfast form

  • Tilsett olje og krydre med salt og pepper

  • Strø over raspet parmesan og stek potetene i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter til de er møre og osten er gylden

Prøv gjerne med andre urter som du liker og ha litt hakket hvitløk sammen med potetene

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Hva med spennende bakt potet i skiver eller Hasselbackpoteter. Her har vi det perfekte tilbehøret til alt mulig. Dette er det enkle utgangspunktet, men her kan du variere med ost, krydder, kjøtt, bacon og grønnsaker. Og da vil jeg tro at vi har en potetfavoritt på gang.

Hasselbackpoteter

Potetfondant passer til all type kjøtt

Potetfondant

Med Italiensk potetsalat får du Ikke den tradisjonelle potetsalaten vi er vant til med rømme eller creme fraishe, men aiaiai dette er godt. Herlig tilbehør til det meste og spesielt til all sommermat.

Italiensk potetsalat