Potetmos med ramsløk og parmesan er flott følge til nærmest all middagsmat og er gjort i en fei. Ramsløken gir en mild smak av hvitløk og gir mosen et fantastisk løft. 

4-6 porsjoner

1 kg poteter
50 gr smør
½ dl olivenolje
Salt og pepper
10 blader ramsløk
50 gr parmesan

  • Vask potetene godt og kok de til de er møre i ca 20 minutter. Har du nypoteter så behold skallet på.
  • Hell av kokevannet og la potetene stå uten lokk for å dampe fra seg i ett minutt
  • Tilsett smør, olivenolje og hakket ramsløk
  • Mos med en grønnsaksmoser til ønsket konsistens, den kan godt være litt grov
  • Blir mosen for tørr så tilsett litt melk
  • Smak til med salt og pepper
  • Server potetmosen med noen dråper olivenolje og et dryss parmesan og grov pepper ved servering

Potetmosen passer godt til pølser, kjøtt, grillmat og fisk

Hjemmelaget potetmos eller potetstappe er kjempegodt. Har du først laget denne vil du sannsynligvis aldri kjøpe posevarianten igjen.

Gratinert potetmos

Røkelaks, nypoteter og pepperrot er bestevenner så her har du en sikker vinner

Røkelaks med nypoteter og pepperrot

Canaripoteter eller kanaripoteter

Saltkokte canari poteter

Krydderpølser med spisskål og urtemos. Herlig vår- og sommermat på sitt beste hvor spisskål og nykål gir både smaksløkene og kroppen det den trenger.

Krydderpølser med spisskål og urtemos.

Transelate »