Hjemmelaget potetmos gratinert i ovnen er kjempegodt. Har du først laget denne vil du sannsynligvis aldri kjøpe posevarianten igjen. For dét blir simpelthen altfor smakløst 

4 personer

8 poteter
6 ss smør
2-3 dl melk
1 dl fløte
Salt og pepper

  • Skrell potetene og kok de godt møre
  • Forvarm ovnen på 250 grader
  • Hell av vannet og la de dampe 'tørre'
  • Tilsett smør
  • Mos potetene med en potetstamper til det blir så fintmost som du vil ha de (jeg foretrekker litt grovmost)
  • Spe på med fløte og melk, litt av gangen, til du får en passe konsistens (som en tykk grøt)
  • Smak til med salt og pepper
  • Hell over i ildfast form og strø over litt salt og pepper
  • Stek under grill i noen minutter til du får en flott gylden farge

Servér!

Biffgryte Bouef Bourguiginon

Biffgryte Bouef Bourguiginon

Andebryst med tilbehør

Andebryst med tilbehør