Nydelig potetsuppe med purre og bacon med herlig fylde. Dette er også en super og billig hverdagsmat som både voksne og barn liker godt og perfekt for en “fattig” student. Servér med ristet brød.
Nydelig potetsuppe med purre og bacon med herlig fylde. Dette er også en super og billig hverdagsmat som både voksne og barn liker godt og perfekt for en “fattig” student. Servér med ristet brød.
1/2 kg poteter
1/2 sellerirot
1 ss smør
1 løk
2 purrer - den hvite delen
7 1/2 dl grønnsakskraft/fond/buljong
1 ss dijonsennep
1 dl kremfløte
Salt og pepper
150 g bacon
Grovbrød
Skjær potetene og sellerirot i terninger og finhakk løken - Skjær purren i skiver (legg den hvite delen og den grønne hver for seg )
Smelt smøret på middels/høy varme i en kjele, men pass på at det ikke blir brunt
Tilsett løken, potetene og sellerirot og la det stekes i 2 minutter
Tilsett så den hvite delen av purren og stek videre i ett minutt
Ha i grønnsakskraften og la suppen småkoke i 20 minutter
Kjør suppen med en stavmikser
Tilsett fløte, sennep, salt og pepper, og kok opp igjen
Mens suppen koker så skjær bacon i biter og stek det på høy vame i et minutt
Senk varmen og stek til baconet er sprøtt - legg det over på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett
Stek den grønne delen av purren på høy varme i et par minutter og bland det så med baconet
Server suppen med et godt dryss med bacon/purre og ristet grovt brød