Klassisk nydelig potetsuppe med herlig fylde. Dette er også en super og billig hverdagsmat som både voksne og barn liker godt og perfekt for en "fattig" student. Servér med grovt ristet brød

1/2 kg poteter
1/2 sellerirot
1 ss smør
1 løk
2 purrer - den hvite delen
7 1/2 dl grønnsakskraft/fond/buljong
1 ss dijonsennep
1 dl kremfløte
Salt og pepper

150 g bacon
Grovbrød

  • Skjær potetene og sellerirot i terninger og finhakk løken - Skjær purren i skiver (legg den hvite delen og den grønne hver for seg )

  • Smelt smøret på middels/høy varme i en kjele, men pass på at det ikke blir brunt

  • Tilsett løken, potetene og sellerirot og la det stekes i 2 minutter

  • Tilsett så den hvite delen av purren og stek videre i ett minutt

  • Ha i grønnsakskraften og la suppen småkoke i 20 minutter

  • Kjør suppen med en stavmikser

  • Tilsett fløte, sennep, salt og pepper, og kok opp igjen

  • Mens suppen koker så skjær bacon i biter og stek det på høy vame i et minutt

  • Senk varmen og stek til baconet er sprøtt - legg det over på kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett

  • Stek den grønne delen av purren på høy varme i et par minutter og bland det så med baconet

Server suppen med et godt dryss med bacon/purre og ristet grovt brød

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid40 minutter

Soppsuppe med bacon er lettvint og smaker fantastisk. Spesielt egnet på høsten når vi kan fråtse i masse god sopp som gir mulighet til ulike varianter

Soppsuppe med bacon og krutonger

Deilig aspargessuppe med sprøstekt spekeskinke eller bacon. I sesong bruker vi fersk asparges, men ellers går det fint med asparges på boks. Deilig det også

Aspargessuppe

Suppe med spisskål og kokosmelk - Kokossuppe med spisskål er en deilig vårsuppe hvor spisskålen har hovedrollen. Tilsett kyllingfilet eller kamskjell og suppen blir enda mer mettende

Suppe med nykål og kokosmelk

Fransk gratinert løksuppe er en fantastisk suppe som begynner å komme fram i lyset igjen og det er fortjent for den er lekker, smakfull og varmende.

Fransk gratinert løksuppe