Server potetvafler med røkt laks og godt tilbehør som, rømme, vårløk og rogn, eller med spekeskinke og eggerøre. Vaflene erstatter brød så mulighetene er mange

1/2 kg kokte poteter
2 egg
3-4 dl melk
100 gr hvetemel
1 ts bakepulver eller natron
1 ss gressløk
Salt og pepper

Topping;
Røkelaks eller røkeørret
Vårløk eller rødløk
Rømme eller creme fraiche
Rogn
Dill

  • Skrell og kok potetene eller benytt ferdigkokte poteter - mos dem fint med en potetmoser 
  • Bland alle ingrediensene sammen og spe på med melk
  • La røren svelle i 10-15 minutter. Tilsett mer melk dersom røren blir for tykk - røren skal ha konsistens som en grøt
  • Stek vaflene og legg de på en rist
  • Dander med toppingen og server - gjerne mens de ennå er lune

Får du vafler til overs kan de fryses. Etter tining kan de freshes opp i en brødrister eller raskt i ovnen

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

3 timer

Asparges med hvitløkssmuler. Hvitløkssmulene piffer virkelig opp aspargesene og blir en supergod forrett eller som tilbehør ved siden av kjøtt eller fisk.

Asparges med hvitløksmuler

Fargerik forrett som facinerer. Asparges med chorizo og egg. Her er det rom for mange varianter så prøv deg frem med reker, spekeskinke, ristede sesamfrø eller bare en tvist sitron - Asparges med bløtkokt egg

Asparges med chorizo og egg.

Bacongrillet grønnsaker - Dette er velsmakende tilbehør som jeg fant oppskriften på i et dansk magasin. Det smaker godt til både lunsj og middag, kjøtt og fisk. Stekte grønnsaker pent bundet i bacon er ikke minst en god måte å få barna til å spise grønnsaker ;)

Bacongrillet grønnsaker

Pasta med asparges og reker. Er du glad i både asparges og reker så vil denne retten garantert bli en ny favoritt. At den er gjort i en fei er bare et pluss

Pasta med asparges og reker

Deilig aspargessuppe med sprøstekt spekeskinke eller bacon. I sesong bruker vi fersk asparges, men ellers går det fint med asparges på boks. Deilig det også

Aspargessuppe