Jeg er frelst! Langtidsstekt svinenakke er fantastisk mørt og smakfullt kjøtt. Dette er helt sykt godt og det er ingen vits å kun lage til én servering. Doble porsjonen og du har til minst ett måltid til. Opprinnelig blir denne retten servert i hamburgerbrød, men det finnes flere gode varianter. Et fritt valg av godt brød fungerer vel så godt eller hva med å servere dette i wraps. Uansett mmm....
Pulled pork
1 kg svinenakke
1 dl Hickory saus/ Honey Smokedhouse saus
2 ss Sambal oelek
1 dl Eplenektar/juice
Salt og pepper
- Fjern evt øverflødig fett.
- Bland hickorysaus og salam oelek
- Gni kjøttet godt inn med halvparten av blandingen
- Legg kjøttet i en ildfast form og plasser steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet
- Ha eplejuice i formen
- Stek kjøttet på 125 grader til termometeret viser 76 grader - 6-7 timer
- Pensle jevnlig med resten av blandingen
- La kjøttet hvile i 20 min før du med to gafler river det fra hverandre i strimler
Server på grovt brød/grove hamburgerbrød, med coleslaw, sylteagurk og evt båtpoteter
Coleslaw
300 gr rød- eller vanlig kål
1 gulrot
1 grønt, syrlig eple
1 stor sylteagurk
1/2 dl majones
1/2 dl crème fraîche
2 ss sitronsaft
2 ss HP-sauce
Salt og pepper
- Kål, gulrot og eple rives på rivjern
- Bland majones sammen med creme fraiche, sitronsaft, sukker, H.P. sauce, finhakkede sylteagurker
- Ha sausen i de finsnittede grønnsakene og bland godt
- Smak til med salt og pepper