En supersunn, fargerik og smakfull middagssalat med nydelig vinaigrettedressing. Salaten metter godt som den er, men du kan også ha i for eksempel skinke eller kylling i strimler. 

150 gr quinoa (gjerne den sorte varianten)
1 pk spinat (babyleafsalat) 
1/4 rødkål
2 avokado
2-3 vårløk
1 paprika
2-3 champignonger
1 håndfull ristede mandler

Vinaigrette
4 ss olivenolje
2 ss eplecidereddik
1 ss honning
1 ss sennep
Salt og pepper

  • Kok quinoa etter anvisning på pakken og la den avkjøles

  • Hakk mandlene og rist de lett i en tørr panne - legg til side

  • Del soppen og stek den på middels+ varme i litt smør - salt og pepper

  • Finsnitt rødkål og skjær paprika i strimler

  • Del avokado i skiver/båter

  • Bland grønnsakene med quinoaen

  • Bland alle ingrediensene til dressingen og smak til - vend den inn i salaten

  • Avslutt med ristede mandler og finsnittet vårløk

Bruk gjerne et glass med lokk når du skal lage dressingen. Ha alle ingrediensene i glasset, sett på lokket og rist godt. Dobler du porsjonen kan du oppbevare dressingen i glasset i kjøleskapet

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Kylling og quinoasalat er en smakfull supersunn rett. Quinoa er proppfull av vitaminer og mineraler er også glutenfri. Topp salaten med en god dressing

Kyllingsalat med quinoa

Byggrynsalat - er et supert alternativ til ris, pasta og poteter ved siden av fisk, kylling eller svinekjøtt. Samme oppskrift kan du også bruke med bulgur og quinoa

Byggrynssalat

Salat med melon, feta og tomat

Salat med melon, feta og tomat

Fargerik kyllingsalat med pasta, egg og bacon blir en mettende middag. Varier innholdet etter sesong, ha godt brød ved siden av og velg deg en god dressing

Kyllingsalat med pasta og bacon