En supersunn, fargerik og smakfull middagssalat med nydelig vinaigrettedressing. Salaten metter godt som den er, men du kan også ha i for eksempel skinke eller kylling i strimler.
En supersunn, fargerik og smakfull middagssalat med nydelig vinaigrettedressing. Salaten metter godt som den er, men du kan også ha i for eksempel skinke eller kylling i strimler.
150 gr quinoa (gjerne den røde varianten)
1 pk spinat (babyleafsalat)
1/4 rødkål
2 avokado
2-3 vårløk
1 paprika
2-3 sjampinjonger
1 håndfull ristede mandler
Vinaigrette
4 ss olivenolje
2 ss eplecidereddik
1 ss honning
1 ss sennep
Salt og pepper
Kok quinoa etter anvisning på pakken og la den avkjøles
Hakk mandlene og rist de lett i en tørr panne - legg til side
Del soppen og stek den på middels+ varme i litt smør - salt og pepper
Finsnitt rødkål og skjær paprika i strimler
Del avokado i skiver/båter
Bland grønnsakene med quinoaen
Bland alle ingrediensene til dressingen og smak til - vend den inn i salaten
Avslutt med ristede mandler og finsnittet vårløk
Bruk gjerne et glass med lokk når du skal lage dressingen. Ha alle ingrediensene i glasset, sett på lokket og rist godt. Dobler du porsjonen kan du oppbevare dressingen i glasset i kjøleskapet