Fennikelstekt ribbe med karamellisert rødkål - Den retten passer året rundt og du kan servere den som et smørbrød eller som her, med en deilig fløyelsmyk potetpuré med parmesan.
Ribbe:
1 1/2-2 kg tynnribbe
1 ts fennikelfrø
1/2 ts spisskummin
2 dl vann
2 gulrot
2 løk
1 ts salt
1 ts pepper
Bland krydderne og gni ribba, og spesielt svoren, godt inn (helst dagen før)
Forvarm ovnen til 150 grader - Ha ribba i en langpanne med vann og grovhakket løk, gulrot og evt andre rotfrukter
Sett ribba i ovnen med svoren ned og redusér varmen til 75-80 grader
Stek i ca to timer og snu så ribba. Stek videre i ca fem timer
Pass på at det hele tiden er væske i pannen.
Når ribba er klar økes varmen til maks, eller sett på grillelementet for å få svoren til å poppe. Dette går fort så følg nøye med
Karamellisert rødkål
1 rødkål
4 ss smør
2-3 dl vann
1/2 dl sukker
4 ss eddik
- Rens og finsnitt kålen
- Ha smør i en kjele på middels til varme
- Ha kålen i pannen og rør i ca10 minutter til den er myk
- Tilsett sukker og eddik og la det surre i ca 15 minutter under omrøring til det meste av væsken er fordampet
Potetpuré
1 kg poteter
1 dl olivenolje
1/2 dl revet parmesan (kan sløyfes)
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss krydderurter (f.eks timian, rosmarin, oregano)
- Skrell potet og kok dem i usaltet vann. Hell av vannet og mos potetene
- Rør inn olivenolje og parmesan
- Smak til med salt, pepper og urtene.