Fennikelstekt ribbe med karamellisert rødkål - Den retten passer året rundt og du kan servere den som et smørbrød eller som her, med en deilig fløyelsmyk potetpuré med parmesan.

Ribbe:
1 1/2-2 kg tynnribbe
1 ts fennikelfrø
1/2 ts spisskummin
2 dl vann
2 gulrot
2 løk
1 ts salt
1 ts pepper

  • Bland krydderne og gni ribba, og spesielt svoren, godt inn (helst dagen før)

  • Forvarm ovnen til 150 grader - Ha ribba i en langpanne med vann og grovhakket løk, gulrot og evt andre rotfrukter

  • Sett ribba i ovnen med svoren ned og redusér varmen til 75-80 grader

  • Stek i ca to timer og snu så ribba. Stek videre i ca fem timer

  • Pass på at det hele tiden er væske i pannen.

  • Når ribba er klar økes varmen til maks, eller sett på grillelementet for å få svoren til å poppe. Dette går fort så følg nøye med

Karamellisert rødkål
1 rødkål
4 ss smør
2-3 dl vann
1/2 dl sukker
4 ss eddik

  • Rens og finsnitt kålen
  • Ha smør i en kjele på middels til varme
  • Ha kålen i pannen og rør i ca10 minutter til den er myk
  • Tilsett sukker og eddik og la det surre i ca 15 minutter under omrøring til det meste av væsken er fordampet

Potetpuré
1 kg poteter
1 dl olivenolje
1/2 dl revet parmesan (kan sløyfes)
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss krydderurter (f.eks timian, rosmarin, oregano)

  • Skrell potet og kok dem i usaltet vann. Hell av vannet og mos potetene
  • Rør inn olivenolje og parmesan
  • Smak til med salt, pepper og urtene.

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Totaltid3 timer

Koteletter med syltet eple og løk. Koteletter er noe de fleste liker samtidig som det er god og rimelig hverdagsmat. Denne retten gjør kotelettene ekstra spennende med syltet eple og løk, og med en herlig rotmos til

Koteletter med syltet eple og løk

Koteletter med grillet paprika er en fargerik, rimelig og smakfull rett. Server med bulgur, qinoa, ris eller poteter

Koteletter med grillet paprika

Svinefilet med rotgrønnsaker Herlig middag med deilig tilbehør. Magert, delikat og med herlige smaker

Svinefilet

Transelate »