Tomater, jeg elsker tomater. Sammen med ricotta, bacon, urter, løk og ikke minst hvitløk blir dette en himmelsk matopplevelse. Halleluja!

150 gr bacon eller pancetta
1/2 løk
4 fedd hvitløk
Cherrytomater 
Landbrød
Ricottaost
Havsalt og pepper
Landbrød
Posjert egg - kan sløyfes

  • Skjær bakon i terninger, hakk løk og finhakk hvitløk
  • Stek baconet i en stekepanne på middels varme i 7-8 minutter
  • Tilsett løk og hvitløk - la det surre under omrøring til løken er blank - ca 5 minutter
  • Tilsett tomatene og la det surre videre til tomatene sprekker - cirka 8 minutter
  • Smak til med salt og pepper
  • Rist brødet i pannen eller i en brødrister og smør så et godt lag med ricotta på før du legger tomatblanding på toppen
  • Posjer eventuelt egg og topp bruschettaen med det

Jeg posjerer egg ved å ha plastfolie i en liten skål. Så smører jeg plasten innvendig med et par dråper olje, før jeg kakker egget i. Surr sammen plasten og legg pakken i kokende vann. Kok i fem minutter, og vipps så er egget klart.

Bland gjerne ricottaen med noen dråper Fungi, balsamico eller Worcestershire Sauce for en ekstra piff.

Antall porsjoner 2 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Noe av det aller beste som finnes når man skal kose seg eller servere en lunsj er å lage bruschetta. Bruschetta i seg selv er grillet brød med olje som man gnir med hvitløk. Toppingen derimot kan variere til det uendelige. Den mest kjente varianten er med tomat og basilikum, men mulighetene er mange. Ved siden av den klassiske bruschetta pomodoro har jeg her en variant med god salami og avokado. Bruschetta i to varianter - Så enkelt og så godt

Bruschetta med avokado og salami