Denne tradisjonelle italienske retten, med opprinnelse fra Venezia, ligner på risotto, men er noe mer flytende og dermed også lettere. Utgangspunktet skal være en smakfull hjemmelaget kyllingkraft, men hvem har tid til det? Unn deg en god fond og de fineste ertene så blir dette vel så godt.

1/2 l kylling/hønskbuljong
1 dl hvitvin (kan sløyfes)
3 dl risottoris
2 ss olivenolje
3 ss smør
250 gr frosne erter
1 løk
Bacon, skinke eller pancetta
50 gr parmesan
Bladpersille

  • Kok opp buljongen
  • Varm litt smør og oljen i en kjele og fres løk og bacon/skinke/pancetta på svak til middels varme i 6-7 minutter
  • Tilsett erterne og et par øser med buljong og la det småkoke i ca 8 minutter
  • Tilsett så risen og mesteparten  av buljongen og la dette småkoke til det meste av kraften er absorbert og risen er al dente
  • Dersom risen er for hard tilsetter du mer buljong og evt en dæsj hvitvin.
  • Retten skal være noe mer flytende enn risotte, men fast nok til å spises med gaffel
  • Når risen er ferdig tilsett resten av smøret og revet parmesanost
  • Bland inn grovhakket persille

Retten kan nytes som den er eller som tilbehør til kjøtt og fisk.

Risotto med sopp

Risotto med sopp

Transelate »