På besøk i Italia fikk jeg en kokebok med oppskrifter fra Liguria. Der fant jeg denne oppskriften på Risotto fra Cinque Terre som jeg også har spist ved flere anledninger. Den kan lages med enten squash, gresskar, artisjokker eller kokte bønner. Jeg valgte squash denne gangen

2 ss olivenolje
1 løk
2 poteter
1/2 squash 
1 stilk stangselleri
1 gulrot
4 dl risottoris
8 dl kjøtt-, kylling- eller grønnsakskraft
1 ts salt og pepper
Parmesanost

  • Kutt grønnsakene i små terninger og start med å steke løken i olivenolje på middels varme

  • Når løken er blank tilsettes resten av grønnsakene - la det surre i et par minutter

  • Tilsett ris og litt av kraften demp varmen til litt under middels - når risen har absorbert det meste av kraften tilsettes litt mer - fortsett med litt kraft av gangen til risen er ferdig 

  • Smak til med salt, pepper og godt med parmesan - server med noen dråper olivenolje på toppen

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

50 minutter

Risotto med spinat, ruccola og persille

Risotto med spinat, ruccola og persille