Kremet risotto med gresskar er høst- og vintermat som er perfekt når gradene kryper nedover på termometeret og du trenger noe varmende og godt i kroppen. Du kan også bruke søtpotet i denne risottoen. 

300 gr gresskar
2 ss olivenolje
1 løk
300 gr risottoris
1 dl hvitvin
1 l kylling- eller grønnsakskraft
Parmesan
1 ss smør
Salt og pepper
Salvie, timian eller rosmarin

  • Skjær gresskaret i terninger og stek de i litt olje til de får litt farge

  • Kok opp kraft i en kjele. Finhakk løken

  • Varm olje i en gryte på middels varme - ha i løk og stek til den blir blank

  • Tilsett risen og stek videre under omrøring i et par minutter

  • Ha i vinen og la det småkoke til vinen er neste kokt inn - tilsett gresskar

  • Ha i kraften litt av gangen til den så vidt dekker risen - rør jevnlig til kraften er absorbert - fortsett med litt kraft av gangen til du har ønsket konsistens

  • Når risottoen begynner å bli ferdig tilsettes raspet parmesan og smør - rør til smøret har smeltet - smak til med salt og pepper

    Risottoen skal ha kremet konsistens, men med litt motstand i riskornene, og den skal være lett flytende. 

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

40-50 minutter

Det er få retter som er så allsidige og lettlaget som risotto. Risottorisen har en fantastisk evne til å absorbere smaker og aromaer fra god kraft, parmesan og massevis av andre ingredienser. Risotto milanese kommer naturlig nok fra Milano og det er safran som er sinaturen i denne regionens risotto. Risotto milanese er perfekt følge til skalldyr, og også Osso bucco, en klassisk italiensk rett laget av kalv.

Risotto milanese

Kyllingfilet med spekeskinke og risotto er festmiddag til hverdags. Spekeskinke rundt kyllingfileten gir ekstra god smak og risottoen er prikken over i'en

Kyllingfilet med spekeskinke

Risotto med scampi er enkelt å lage til hverdags samtidig som det er flott festmat. Middag på 30 min. Varianter er gøy, så prøv med reker, laks eller ørret

Risotto med scampi

Svinefilet med sopprisotto

Svinefilet med sopprisotto

Risotto med varmrøkt laks er en fantastisk rett som er gjort på kort tid. Benytt gjerne risotto med sopp eller asparges som passer ypperlig til fisken

Risotto med varmrøkt laks

Transelate »