Kremet risotto med gresskar er høst- og vintermat som er perfekt når gradene kryper nedover på termometeret og du trenger noe varmende og godt i kroppen. Du kan også bruke søtpotet i denne risottoen.
Kremet risotto med gresskar er høst- og vintermat som er perfekt når gradene kryper nedover på termometeret og du trenger noe varmende og godt i kroppen. Du kan også bruke søtpotet i denne risottoen.
300 gr gresskar
2 ss olivenolje
1 løk
300 gr risottoris
1 dl hvitvin
1 l kylling- eller grønnsakskraft
Parmesan
1 ss smør
Salt og pepper
Salvie, timian eller rosmarin
Skjær gresskaret i terninger og stek de i litt olje til de får litt farge
Kok opp kraft i en kjele. Finhakk løken
Varm olje i en gryte på middels varme - ha i løk og stek til den blir blank
Tilsett risen og stek videre under omrøring i et par minutter
Ha i vinen og la det småkoke til vinen er neste kokt inn - tilsett gresskar
Ha i kraften litt av gangen til den så vidt dekker risen - rør jevnlig til kraften er absorbert - fortsett med litt kraft av gangen til du har ønsket konsistens
Når risottoen begynner å bli ferdig tilsettes raspet parmesan og smør - rør til smøret har smeltet - smak til med salt og pepper
Risottoen skal ha kremet konsistens, men med litt motstand i riskornene, og den skal være lett flytende.