Hemmeligheten bak en perfekt risotto er god kraft, vin og en raus mengde parmesan. Krabbe passer utmerket i risotto så her er det duket for fest uansett om det er hverdag eller helg.

300 gr renset krabbe/krabbeskjell
4 kamskjell
3 dl risottoris
5 ss olivenolje
1-2 sjalottløk
2 1/2  dl tørr hvitvin
3-5 dl fiskekraft
Parmesan
2 ss smør
Cherrytomater eller andre små tomater
Salt og pepper

  • Varm olje i en gryte og tilsett finhakket sjalottløk og surr til den er myk

  • Tilsett risen og surr videre på middels varme under omrøring i ett minutt. Tilsett vin og la den koke nesten inn

  • Spe med kraft, litt om gangen, under omrøring. Når risen tykner tilsettes mer kraft. Smak til med salt og pepper. Risottoen er ferdig når den har litt tyggemotstand

  • Stek kamskjellet i ca ett minutt på hver side

  • Rør inn raspet parmesan samt smør i risottoen og tilsett tomater og avslutt med krabbekjøttet - servér risottoen toppet med kamskjell

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

1 time

Risotto med scampi er enkelt å lage til hverdags samtidig som det er flott festmat. Middag på 30 min. Varianter er gøy, så prøv med reker, laks eller ørret

Risotto med scampi

Risotto med spinat, ruccola og persille

Risotto med spinat, ruccola og persille

er få retter som er så allsidige og lettlaget som risotto. Risottorisen har en fantastisk evne til å absorbere smaker og aromaer fra god kraft, parmesan og massevis av andre ingredienser. Risotto milanese kommer naturlig nok fra Milano og det er safran som er sinaturen i denne regionens risotto. Risotto Milanese eller risotto alla milanese

Risotto Milanese eller risotto alla milanese

Transelate »