Hemmeligheten bak en perfekt risotto er god kraft, vin og en raus mengde parmesan. Krabbe passer utmerket i risotto så her er det duket for fest uansett om det er hverdag eller helg.
300 gr renset krabbe/krabbeskjell
4 kamskjell
3 dl risottoris
5 ss olivenolje
1-2 sjalottløk
2 1/2 dl tørr hvitvin
3-5 dl fiskekraft
Parmesan
2 ss smør
Cherrytomater eller andre små tomater
Salt og pepper
Varm olje i en gryte og tilsett finhakket sjalottløk og surr til den er myk
Tilsett risen og surr videre på middels varme under omrøring i ett minutt. Tilsett vin og la den koke nesten inn
Spe med kraft, litt om gangen, under omrøring. Når risen tykner tilsettes mer kraft. Smak til med salt og pepper. Risottoen er ferdig når den har litt tyggemotstand
Stek kamskjellet i ca ett minutt på hver side
Rør inn raspet parmesan samt smør i risottoen og tilsett tomater og avslutt med krabbekjøttet - servér risottoen toppet med kamskjell