Risotto med scampi er herlige smakskombinasjoner sammen. Det er enkelt å lage til hverdags og også flott festmat. Risottoen kan varieres og skulle du ha safran i huset så anbefaler jeg på det sterkeste å tilsette det, for safranen gir en fantastisk smak, og farge. La gjerne en klunk vin erstatte noe av kraften. Da er det bare å sette igang og lage en god middag.

4 personer

600 gr rå scampi
3 ss olivenolje
½ sitron
1 fedd hvitløk
1 ts salt
1 ts pepper
Kyllingbuljong
1/2 purre
4 dl arborioris/risottoris
100 gr erter

  • Bland olje, saften fra en halv sitron, finhakket hvitløk samt salt og pepper
  • Tilsett scampi og bland godt. La det stå å godgjøre seg i ti minutter

  • Lag risotto etter anvisning på pakken. Den skal surre på svak varme og kyllingkraften skal tilsettes litt etter litt.
  • Stek scampiene i en panne i 6-8 minutter. Sett de til side under lokk til risen er ferdig
  • Surr finstrimlet purre i en kasserolle
  • Når risottoen begynner å bli ferdig tilsetter du purren og ertene (hermetiske eller frosne). Risottoen skal være som en grøt i konsistensen og riskornene skal ha litt motstand i midten
  • Server med scampi og topp det hele med litt revet parmesan, hvis du har

Du kan også lage en lettere variant av risotto som er risi e bisi og scampiene kan byttes ut med laks eller ørret

Risi e bisi

Risi e bisi

Risotto med sopp

Risotto med sopp

Med paella er det duket for fiesta. Spanias nasjonalrett er ikke bare et fargerikt skue, den smaker også helt fantastisk og er dermed et perfekt festmåltid

Paella

Transelate »