Risotto med scampi er herlige smakskombinasjoner sammen. Det er enkelt å lage til hverdags og også flott festmat. Risottoen kan varieres og skulle du ha safran i huset så anbefaler jeg på det sterkeste å tilsette det, for safranen gir en fantastisk smak, og farge. La gjerne en klunk vin erstatte noe av kraften. 

4-5 personer

400-500 gr rå scampi
3 ss olivenolje
2 fedd hvitløk (1 til marinade, 1 til risotto)
1-2 sjalottløk
4 dl arborioris/risottoris
ca 8 dl kyllingbuljong
1 ts salt
1 ts pepper
½ sitron
2-4 asparges (eller aspargesbønner)

  • Bland olje, saften fra en halv sitron, finhakket hvitløk samt salt og pepper - tilsett scampi og bland godt. La stå til scampiene skal stekes
  • Finhakk sjalottløk og hvitløk - surr det i litt olje til løken blir blank
  • Ha i risen og tilsett lit kraft eller hvitvin -spe videre med kraft til risottoen er ferdig - den skal være som en lett grøt i konsistensen og riskornene skal ha litt motstand i midten
  • Stek scampiene i en panne i 5-6 minutter sammen med asparges

Du kan også lage en lettere variant av risotto som er risi e bisi og scampiene kan byttes ut med laks eller ørret

Risi e bisi

Risi e bisi

Risotto med sopp

Risotto med sopp

Med paella er det duket for fiesta. Spanias nasjonalrett er ikke bare et fargerikt skue, den smaker også helt fantastisk og er dermed et perfekt festmåltid

Paella