Å lage en god risotto er enkelt. Det krever bare litt tid og kjærlighet. Den skal være kremet og fyldig. Risotto med sopp er bare én variant av mange. Sopprisotto er nydelig i seg selv, men passer perfekt til kylling eller svinekjøtt.
Å lage en god risotto er enkelt. Det krever bare litt tid og kjærlighet. Den skal være kremet og fyldig. Risotto med sopp er bare én variant av mange. Sopprisotto er nydelig i seg selv, men passer perfekt til kylling eller svinekjøtt.
2 ss olivenolje
2 sjalottløk
2 dl gr risottoris
200 gr sopp - for eksempel steinsopp, sjampinjong eller portobello
2 dl hvitvin
5-6 dl varm kyllingbuljong (mer dersom du ikke har vin)
40 gr revet parmesan
15 gr smør (ca 1 ss)
Salt og pepper
Risottoen skal ha fyldig konsistens og ikke være for fast, mer som en grøt, og risen skal ha litt tyggemotstand, al dente.