Å lage en god risotto er enkelt. Det krever bare litt tid og kjærlighet. Den skal være kremet og fyldig. Risottoen finnes i mange varianter og vi begynner med sopprisotto som er nydelig i seg selv, men som også passer perfekt til kylling eller svinekjøtt.

2 personer

200 gr risottoris/Arborioris
2 kyllingbryst
120 gr sopp
5-6 dl kyllingbuljong (evt erstatt 2 dl med hvitvin)
1 ss olivenolje
2 store charlottløk
2 ss revet parmesan
Salt pepper

  • Finhakk charlottløk og fres den i oljen i et par minutter
  • Tilsett risen og la det surre under omrøring i et par minutter
  • Spe med kraften, litt etter litt, til den er helt absorbert. Rør jevnlig
  • Samtidig, steker du grovhakket sopp til den får en fin stekeskorpe og gylden farge
  • Bland sopp og raspet parmesan når risen er ferdigkokt og la det surre med i ett minutt
  • Smak til med salt og pepper
  • Skjær kyllingfiletene i strimler, krydre med salt og pepper og stek de til de er gjennomstekt og har en fin farge
  • Server risottoen toppet med kyllingfileten og pynt med hakket bladpersille

Risen skal ha fyldig, kremete konsistens samtidig som den skal ha god tyggemotstand, al dente.

Les mer om risotto og flere oppskrifter her

Risi e bisi

Risi e bisi

Sopp med pinjekjerner

Sopp med pinjekjerner

Pløser med linser

Pølser med linser

Transelate »