En fantastisk fargerik bombe av en risotto hvor den grønne pestoen gjør dette til en fryd for både øye og ganen. Denne er nydelig som den er, men passer også veldig godt sammen med chorizo, hvit fisk eller kylling.

2 dl risottoris
2-3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 dl hvitvin
Ca 5 dl kraft/buljong eller fond
1-2 ss sitronsaft
Parmesan
Salt og pepper

Grønn pesto

1 pk babyspinat
1 pk ruccula
1 kvast persille
1-2 ss olivenolje

  • Varm en panne eller kjele med olivenolje til middels varme og surr finhakket sjalottløk i et par minutter til den blir blank. Tilsett finhakket hvitløk det siste minuttet
  • Ha i risen og bland godt. Senk varmen til litt under middels og tilsett hvitvinen - la det koke nesten inn før du har i ca en dl av kraften
  • Kraften skal tilsettes litt etter litt - pass på at det nesten er kokt inn før ny kraft tilsettes
  • Kok risottoen sakte til den er ferdig - den skal være kremet, men riskornene skal ha litt motstand
  • Legg til side en liten håndfull med spinatblader.
  • Lag pesto ved å kjøre alle ingrediensene i en hurtigmikser eller stavmikser og ha den over i risottoen sammen med spinaten du la til side
  • Tilsett en god dose parmesan og smak til med sitron, salt og pepper

Server med godt brød

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Kremet risotto med gresskar er høst- og vintermat som er perfekt når gradene kryper nedover på termometeret og du trenger noe varmende og godt i kroppen. Du kan også bruke søtpotet i denne risottoen.

Risotto med gresskar

Det er få retter som er så allsidige og lettlaget som risotto. Risottorisen har en fantastisk evne til å absorbere smaker og aromaer fra god kraft, parmesan og massevis av andre ingredienser. Risotto milanese kommer naturlig nok fra Milano og det er safran som er sinaturen i denne regionens risotto. Risotto milanese er perfekt følge til skalldyr, og også Osso bucco, en klassisk italiensk rett laget av kalv.

Risotto milanese

Svinefilet med sopprisotto

Svinefilet med sopprisotto