Lekker varmrøkt laks i en kremet risotto. Topp gjerne retten med reker

250 gr varmrøkt laks
1-200 gr reker
2 dl risottoris -  arborio
5 dl kylling- eller grønnsaksbuljong
1 dl hvitvin (kan sløyfes)
1 fennikel
1 purre
2 fedd hvitløk
1 chili
2 ss olivenolje

  • Skjær fennikel og purre i strimler

  • Finhakk hvitløken og chilien

  • Kok opp fem dl vann og bland ut buljongen

  • Varm olje i en panne på litt over middels varme og tilsett fennikel, la surre i 2-3 minutter og tilsett purre, hvitløk og chili

  • Ha i risen og la det surre videre i ytterligere 2-3 minutter mens du rører

  • Senk varmen til litt under middels og ha så i hvitvin, eller 1 dl buljong. La kraften koke inn før du tilsetter mer. Kun litt av gangen, mens du rører. Fortsett til all kraften er kokt inn. Risen skal bli kremet, men med litt tyggemotstand (al dente)

  • Når risottoen er ferdig tilsetter du laksen i biter og rører den forsiktig inn

  • Smak til med salt og pepper 

  • Topp det hele med rensede reker

Her er andre gode risottovarianter. Fisken kan også benyttes i denne herlige potetretten

Antall porsjoner2 personer

Totaltid45 minutter

Risotto med sopp

Risotto med sopp

Risotto med scampi er enkelt å lage til hverdags samtidig som det er flott festmat. Middag på 30 min. Varianter er gøy, så prøv med reker, laks eller ørret

Risotto med scampi

Røkelaks med pasta, sitron, persille og rømme. En supergod, lekker og sunn pastarett som faller i smak hos de fleste. Perfekt å lage på de travleste dagene

Røkelaks med pasta

Røkelaks, nypoteter og pepperrot er bestevenner så her har du en sikker vinner

Røkelaks med nypoteter og pepperrot

Denne retten vil jeg anbefale at du prøver. Her er det herlige smakskombinasjoner med selleri, sennep og pepperrot sammen med laksen. Og rugbrødkrutongene gir det sprø elementet som trengs.

Lakseruller med selleri og krutonger