Lekker varmrøkt laks i en kremet risotto. Topp gjerne retten med reker
Risotto med varmrøkt laks
INGREDIENSER
250 gr varmrøkt laks
1-200 gr reker
2 dl risottoris - arborio
5 dl kylling- eller grønnsaksbuljong
1 dl hvitvin (kan sløyfes)
1 fennikel
1 purre
2 fedd hvitløk
1 chili
2 ss olivenolje
FREMGANGSMÅTE
-
Skjær fennikel og purre i strimler
-
Finhakk hvitløken og chilien
-
Kok opp fem dl vann og bland ut buljongen
-
Varm olje i en panne på litt over middels varme og tilsett fennikel, la surre i 2-3 minutter og tilsett purre, hvitløk og chili
-
Ha i risen og la det surre videre i ytterligere 2-3 minutter mens du rører
-
Senk varmen til litt under middels og ha så i hvitvin, eller 1 dl buljong. La kraften koke inn før du tilsetter mer. Kun litt av gangen, mens du rører. Fortsett til all kraften er kokt inn. Risen skal bli kremet, men med litt tyggemotstand (al dente)
-
Når risottoen er ferdig tilsetter du laksen i biter og rører den forsiktig inn
-
Smak til med salt og pepper
- Topp det hele med rensede reker
TIPS
Her er andre gode risottovarianter. Fisken kan også benyttes i denne herlige potetretten