Det er få retter som er så allsidige og lettlaget som risotto. Risottorisen har en fantastisk evne til å absorbere smaker og aromaer fra god kraft. Risotto Milanese kommer fra Milanoregionen og kjennetegnes av at de benytter safran. Denne risottoen er perfekt følge til skalldyr, fisk, kylling og ikke minst Osso bucco, en klassisk italiensk rett laget av kalv.

2 ss olivenolje
1-2 charlottløk
3 dl risottoris - Carnaroli eller  Arborio
1-2 dl hvitvin
6-7 dl kyllingkraft
1 gr safran
75 gr parmesan
1 ss smør
Salt og pepper

  • Kok opp kyllingkraft i en kjele

  • Varm oljen i en gryte på middels varme. Ha i finhakket løk og stek til den blir blank og myk.

  • Tilsett risen og stek videre, under omrøring, i et par minutter.

  • Hell på vinen og la det småkoke i 4-5 minutter. Tilsett safran. 

  • Ha i kraften litt av gangen til den så vidt dekker risen - rør jevnlig til kraften er absorbert - fortsett med litt kraft av gangen til du har ønsket konsistens.

  • Når risottoen begynner å bli ferdig tilsettes raspet parmesan og smør - rør til osten har smeltet.

  • Smak til med salt og pepper

Risottoen skal ha kremet konsistens, men med litt motstand i riskornene. Den skal være lett flytende.

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

40 minutter

Svinefilet med sopprisotto

Svinefilet med sopprisotto

Risotto med varmrøkt laks er en fantastisk rett som er gjort på kort tid. Benytt gjerne risotto med sopp eller asparges som passer ypperlig til fisken

Risotto med varmrøkt laks

Risi e bisi

Risi e bisi

Kyllingfilet med spekeskinke og risotto er festmiddag til hverdags. Spekeskinke rundt kyllingfileten gir ekstra god smak og risottoen er prikken over i'en

Kyllingfilet med spekeskinke