Det er gresskartid og det er gøy å kunne bruke hele gresskaret. Av gresskarkjøttet lager vi kjempegod gresskarsuppe og en herlig kake, men kjernene er vel verd å ta vare på. De rister vi og får da supert snacks, garnityr til salater, supper og mye mye annet.

150-200 gr gresskarfrø
1/2 ts salt
1/2 ts spisskummin
1/2 ts ingefærkrydder
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts cayennepepper
2 ss smør

  • Plukk ut frøene av gresskaret - Skyll og tørk de i kjøkkenhåndkle

  • Smelt smøret og tilsett alle krydderne - ha i gresskarkjernene

  • Spre kjernene ut på en stekeplate med bakepapir og rist de i ovnen i ca en halv time på 175 grader

Avkjøl frøene og oppbevar de i en boks/glass

Tilberedningstid

30-40 minutter

Gresskarsuppe

Gresskarsuppe

Til Halloween skal det handles inn gresskar. Det er dog synd å kaste all innmaten så en gresskarkake er helt perfekt. Anbefaler også herlig gresskarsuppe

Gresskarkake

Grønnkålchips. Den hotteste snacksen for tiden er grønnkålchips. Knasende sprøtt og sunt som rakkern. Og ikke minst et kult tilbehør til det aller meste.

Grønnkålchips

Hurra for Edamame bønner. De er supergode og spekket med proteiner, vitaminer og jern. Bønnerne er ypperlige som snack eller som tilbehør.

Edamame bønner