Når rødbetene er i sesong bør vi virkelig benytte sjansen å lage noen deilige retter. De er proppfulle av sunnhet og antioksidanter. Men det beste er smaken. Her er en enkel og mettende salat, men prøv også bakte rødbeter med spekeskinke eller til grillet chevre

4 personer

4 mellomstore rødbeter
3 dl linser
75 gr fetaost
2 pk babyleaf mix
Gresskarfrø

Dressing
3 ss olivenolje
1/2 sitron 
1/2 rød chili
1 hvitløksfedd 
Salt og pepper 

  • Sett stekeovnene på 200 grader og bak rødbetene med skall i 30-40 minutter til de er møre eller kok de i en kjele med vann
  • La rødbetene avkjøle litt
  • Kok linsene etter anvisnig på pakken
  • Lag dressingen ved å blande sitronsaft, olivenolje sammen med finhakket chili og hvitløk og smak til med salt og pepper
  • Skrell rødbetene og skjær de i biter
  • Rist gresskarfrøene i 5-6 minutter i en tørr panne på middels varme
  • Bland ingrediensene sammen med salatbladene og tilsett smuldret fetaost
  • Topp det hele med gresskarfrø som gir en fin crunch til salaten

Andre frø/nøtter du kan benytte er solsikkefrø, pinjekjerner eller pistasjnøtter

Bakte rødbeter med mozzarella. Rødbeter er i vinden for tiden og det fortjener den virkelig. Den smaker herlig og er full av helsebringende næringsstoffer

Bakt rødbet med mozzarella og mandler

Grillet chevre, bakte rødbeter og valnøtter i balsamicodressing

Grillet chevre, bakte rødbeter og valnøtter i balsamicodressing

spekeskinke

Spekeskinke med bakte rødbeter

Transelate »