Rødbettartar er en sånn type rett som ser avansert ut, men som egentlig er veldig lett å lage.  Det handler bare om noen få ingredienser som spiller godt sammen. Det tar litt tid å steke rødbetene, men å lage selve tartaren er enkelt. Lekker forrett eller en fin siderett.

250 gr rødbeter
2 egg
2 ss kapers
Karse eller andre spirer
Solsikke- eller gresskarfrø
Pepperrot - helst fersk til å raspe over tartaren
Maldonsalt

  • Bak rødbetene i ovnen til de er møre - avkjøl

  • Rist frøene i en tørr panne til det begynner å dufte godt - sett til side

  • Rasp rødbetene på den grove siden av rivjernet

  • Dander pent på en tallerken

  • Topp med ristede nøtter og kapers - rasp over litt fersk pepperrot og pynt med spirer

  • Avslutt med et posjert egg samt salt og pepper

  • Server med godt brød og gjerne estragonmajones

Tips; posjer egget i plastfolie
Legg plastfolie i en liten skål - pensle med litt olje og tilsett egget.
Surr plasten godt sammen og kok eggene i vann i 4-5 minutter - voila egget er posjert

Tilberedningstid2 personer
70 minutter

forrett med Grillet chevre, bakte rødbeter og valnøtter i balsamicodressing

Grillet chevre, bakte rødbeter og valnøtter i balsamicodressing