Nydelig rødkål bør virkelig serveres til mer enn julemiddagen. Ved siden av å være næringsrik og kalorifattig, er den et fargerikt bidrag til kjøttkaker, pølser, vilt, kalkun og and.

1 rødkål
25 gr smør
4 ss ripsgelé
2 ss balsamico (alt. rødvinseddik)
1/2 ts malt allehånde
1 ts salt

  • Finsnitt rødkålen

  • Ha smør, gelé, balsamico, allehånde og salt i en stor kjele

  • Tilsett kålen og et par dl vann og kok i en halvtimes tid ved middels varme, under lokk til det meste av væsken er fordampet

  • Ta av lokket, øk varmen og la det koke under omrøring i 4-5 minutter

  • Smak til med mer krydder og evt. eddik

Variasjon; Tilsett 2 rød løk i tynne skiver og 1-2 syrlige epler i små terninger

Antall porsjoner 4-6 personer

Tilberedningstid

45-60 min

Surkål eller rødkål er en selvfølge til julemiddagen, til skinkestek og koteletter. Det er ikke vanskelig å lage, det eneste er at du må smake til for å få den akkurat slik du vil ha den. Surkål holder seg godt så lag en stor porsjon så har du til julebuffeten også.

Surkål

Coleslaw er kanskje mest brukt som tilbehør til grillmat, men det passer til alle typer kjøtt. Her er oppskrift på to ulike typer som du kan variere med.

Coleslaw