Smørbrød med stekt rødspette, asparges, reker og rogn, eller «Stjerneskud» som våre matglade naboer danskene kaller denne retten. Den er en sann fornøyelse å spise og er nærmest som nasjonalrett  å regne. Du får Stjerneskud på de aller fleste kroer og smørrebrødrestauranter så ikke la sjansen gå fra deg neste gang du får anledning. I mellomtiden får vi lage den hjemme. Velbekomme!

4 Rødspette/ flyndrefileter (finnes i frysedisken)
200 gr rensede reker
8 asparges (renses og kokes eller benytt asparges fra glass)
Kapers (kan sløyfes)
4 skiver brød
Salat
Sitron
Dill
Limfjordkaviar eller rogn (kan sløyfes)

Panering:
1 dl hvetemel
2 dl brødrasp
Salt og pepper
1 - 2 egg

1 dl nøytral olje – f.eks. raps eller solsikke

Dressing – (alternativ kjøp tousend island):
1 dl crème fraiche
1 dl majones
2-3 ss ketchup ev 2 ts tomatpuré
1 ts diijonsennep
Sukker
Salt og pepper

  • Rør sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til.

  • Tørk godt av fiskefiletene og vend dem først i hvetemel tilsatt salt og pepper, så i sammenpisket egg og så i brødrasp.

  • Varm opp olje og stek fisken i et par minutter på hver side til de er gylne og sprøstekte. Legg de på litt kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig olje.

  • Anrett rødspettene på brød med salat, reker, dressing og asparges. Server med sitronbåter og dill, og topp retten med limfjordkaviar eller annen rogn

Server gjerne pommes frites eller båtpoteter ved siden av

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

3 timer

Asparges med hvitløkssmuler. Hvitløkssmulene piffer virkelig opp aspargesene og blir en supergod forrett eller som tilbehør ved siden av kjøtt eller fisk.

Asparges med hvitløksmuler

Fargerik forrett som facinerer. Asparges med chorizo og egg. Her er det rom for mange varianter så prøv deg frem med reker, spekeskinke, ristede sesamfrø eller bare en tvist sitron - Asparges med bløtkokt egg

Asparges med chorizo og egg.

Bacongrillet grønnsaker - Dette er velsmakende tilbehør som jeg fant oppskriften på i et dansk magasin. Det smaker godt til både lunsj og middag, kjøtt og fisk. Stekte grønnsaker pent bundet i bacon er ikke minst en god måte å få barna til å spise grønnsaker ;)

Bacongrillet grønnsaker

Pasta med asparges og reker. Er du glad i både asparges og reker så vil denne retten garantert bli en ny favoritt. At den er gjort i en fei er bare et pluss

Pasta med asparges og reker

Deilig aspargessuppe med sprøstekt spekeskinke eller bacon. I sesong bruker vi fersk asparges, men ellers går det fint med asparges på boks. Deilig det også

Aspargessuppe

 

Transelate »