2.1K
En god rødvinssaus er et must til okse- og lammekjøtt. Noen ganger kan man ty til posevarianten, men unner man seg godt kjøtt bør også sausen stå i stil.
En god rødvinssaus er et must til okse- og lammekjøtt. Noen ganger kan man ty til posevarianten, men unner man seg godt kjøtt bør også sausen stå i stil.
3 -4 sjalottløk
1 flaske rødvin
7 dl oksekraft
150 gr usaltet smør
1 kvast rosmarin eller timian
Salt og pepper
Finhakk løken og fres den i litt olje
Tilset rødvin og urter, og kok det inn til det er ca 1/4 del igjen av væsken - ca 40 minutter
Tilsett så kraften og kok det inn til ca halv mengde
Sil sausen og rør inn terninger med kaldt smør
Smak til med salt og pepper
Varier gjerne kraften etter hvilket kjøtt du skal ha. Har du ikke kraft, så benytt gjerne fond fremfor buljong