Røkelaks, nypoteter og pepperrot er bestevenner så dette er en sikker vinner. En herlig rett hvor det passer med et godt glass hvitvin og litt brød ved siden av.
Røkelaks med nypoteter og pepperrotdressing
Antall porsjoner: 4 personer
Nutrition facts:
1200 calories
120 fat
INGREDIENSER
500 gr nypoteter
250 gr røkelaks
1 sitron
3 rødvinseddik
3-4 ss kapers
1 bunt dill
1 dl god olivenolje
Havsalt og grovmalt sort pepper
2-3 ss frisk revet pepperrot eller fra tube (husk den ferske er en god del sterkere)
150 ml crème fraîche
3-4 ss sitronsaft
Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
Potetene
- Kok vaskede poteter (små) med skall i vann med 1 ts salt i 15 – 20 minutter. Ha de over i et dørslag.
- Mens potetene koker lager du miksen til potetene
- Ha sitronskall og saft i en bolle og tilsett rødvinseddik
- Bland inn olivenolje og tilsett kapers og grovhakket dill
- Miks blandingen med potetene mens de fortsatt er varme. Da absorberes alle smakene og saften
Dressingen
- Miks raspet pepperrot med Creme Fraiche i en bolle
- Tilsett resten av sitronsaften og smak til med salt og pepper
Dander fisken og potetene litt rustikt på et fat. Ha en dæsj av dressingen her og der og resten i en skål. Tilsett noen dråper olivenolje og strø over resten av dillen.
TIPS
Server med et glass hvitvin og godt brød