Røkelaks, nypoteter og pepperrot er bestevenner så dette er en sikker vinner. En herlig rett hvor det passer med et godt glass hvitvin og litt brød ved siden av.

4 personer

600 gr nypoteter
400 gr skivet røkelaks
1 sitron
3 ss rødvinsvinager 
3-4 ss kapers
1 bunt dill
1 dl god olivenolje
Havsalt og grovmalt sort pepper 

2-3 ss frisk revet pepperrot eller fra tube (husk den ferske er en god del sterkere)
150 ml crème fraîche 
3-4 ss sitronsaft
Salt og pepper 

Potetene

  • Kok vaskede poteter (små) med skall i vann med 1 ts salt i 15 – 20 minutter. Ha de over i et dørslag.
  • Mens potetene koker lager du miksen til potetene
  • Ha sitronskall og saft i en bolle og tilsett rødvinsvinager
  • Bland inn olivenolje og tilsett kapers og grovhakket dill
  • Miks blandingen med potetene mens de fortsatt er varme. Da absorberes alle smakene og saften

Dressingen

  • Miks raspet pepperrot med Creme Fraiche i en bolle
  • Tilsett resten av sitronsaften og smak til med salt og pepper

Dander fisken og potetene litt rustikt på et fat. Ha en dæsj av dressingen her og der og resten i en skål. Tilsett noen dråper olivenolje og strø over resten av dillen.

Server med et glass vin og godt brød

Røkelaks med pepperrotrømme på nanbrød

Røkelaks med pepperrotrømme på nanbrød

Transelate »