Denne retten vil jeg anbefale at du prøver. Her er det herlige smakskombinasjoner med selleri, sennep og pepperrot sammen med laksen. Og rugbrødkrutongene gir det sprø elementet som trengs.

4 porsjoner

2 skiver mørkt rugbrød
4 skiver røkelaks
100 gr sellerirot
1 ss dijonsennep
½ ss akasiehonning
1 sjalottløk
2 ss pepperrot (på tube)
½ pk dill
Baby leaf salat
1/2 sitron
1 ss olivenolje
1 ss smør

  • Skjær brødet i små terninger. Varm en stekepanne med litt smør og stek brødterningene til de blir sprø. Legg til side
  • Skjær selleri i tynne strimler på en mandolin eller riv den grovt på et rivjern
  • Rør sammen sennep, honning, litt salt og olivenolje og tilsett selleristrimlene, finhakket charlottløk og pepperrot.
  • Legg en god porsjon av selleriblanding og rikelig med dill på hver av lakseskivene og rull de sammen. Del de i to på midten
  • Bland salaten med litt sitronsaft, salt, pepper og olivenolje og legg den på tallerken.
  • Serveres lakseruller på toppen av salaten, med brødkrutonger og litt hakket dill
Röstipoteter eller røstipoteter med deilig tilbehør av røkelaks og pepperrotdressing er perfekt som lett middag, til lunsj eller som tilskudd på koldtbordet

Röstipoteter med røkelaks

Røkelaks, nypoteter og pepperrot er bestevenner så her har du en sikker vinner

Røkelaks med nypoteter og pepperrot

Røkelaks tartar eller ørret er en lekker forrett som smaker fortreffelig og som du lager på kun ti minutter. Benytt røkelaks, varmrøkt laks eller Salma

Røkelaks tartar

Pannekaker med spinat røkelaks og pepperrotrømme

Spinatpannekaker