Røstipoteter er godt som forrett sammen med for eksempel en rett av røkelaks eller som tilbehør til allslags kjøtt.

500 gr poteter
1 løk
1-2 fedd hvitløk
1/2 ts spisskummin
2 ss hvetemel
1 egg
Salt og pepper
1 dl nøytral olje til steking - raps, soya eller solsikke

  • Skrell potetene og riv de grovt på et rivjern - ha potetene i et kopphåndkle og vri ut mesteparten av væsken

  • Finhakk løk og hvitløk

  • Bland poteter, løk og hvitløk sammen med mel, spisskummin, salt, pepper og egg

  • Varm oljen i en panne på middels varme og og tilsett porsjoner av potetblandingen - ca 2 ss per porsjon

  • Trykk dem flate under steking og stek i 3-5 minutter på hver side

  • Legg de på rist eller hold de lune i stekeovnen til servering

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Det er enkelt å gi potetene en ekstra piff. Alt du trenger er å finne frem muffinstekebrettet, litt krydder, ost og fløte. Resultatet blir lekre potetskiver med parmesan og hvitløk, ferdig i porsjoner. Smakfulle og de gjør seg godt på tallerken.

potetskiver med parmesan og hvitløk