Røstipoteter er perfekt tilbehør til allslags kjøtt. Men det er også en god forrett, sammen med for eksempel røkelaks.
Røstipoteter
Antall porsjoner: 4 personer
Tilberedningstid:
Nutrition facts:
1200 calories
120 fat
INGREDIENSER
500 gr poteter
1 løk
1-2 fedd hvitløk
1/2 ts spisskummin
2 ss hvetemel
1 egg
Salt og pepper
1 dl nøytral olje til steking - raps, soya eller solsikke
FREMGANGSMÅTE
-
Skrell potetene og riv de grovt på et rivjern - ha potetene i et kopphåndkle og vri ut mesteparten av væsken
-
Finhakk løk og hvitløk
-
Bland poteter, løk og hvitløk sammen med mel, spisskummin, salt, pepper og egg
-
Varm oljen i en panne på middels varme og og tilsett porsjoner av potetblandingen - ca 2 ss per porsjon
-
Trykk dem flate under steking og stek i 3-5 minutter på hver side
-
Legg de på rist eller hold de lune i stekeovnen til servering