7.1K
Røstipoteter er perfekt tilbehør til allslags kjøtt. Men det er også en god forrett, toppet med røkelaks med en dæsj pepperrotrømme.
Røstipoteter er perfekt tilbehør til allslags kjøtt. Men det er også en god forrett, toppet med røkelaks med en dæsj pepperrotrømme.
500 gr poteter
1 løk
1-2 fedd hvitløk
1/2 ts spisskummin
2 ss hvetemel
1 egg
Salt og pepper
1 dl nøytral olje til steking - raps, soya eller solsikke
Skrell potetene og riv de grovt på et rivjern - ha potetene i et kopphåndkle og vri ut mesteparten av væsken
Finhakk løk og hvitløk
Bland poteter, løk og hvitløk sammen med mel, spisskummin, salt, pepper og egg
Varm oljen i en panne på middels varme og og tilsett porsjoner av potetblandingen - ca 2 ss per porsjon
Trykk dem flate under steking og stek i 3-5 minutter på hver side
Legg de på rist eller hold de lune i stekeovnen til servering