Lune hjemmebakte rundstykker er helt himmelsk. Jeg lager ofte rundstykker til familieselskap og har forskjellig godt pålegg til. Da får alle noe de liker og alle blir fornøyde. Så er det selvsagt en høydare med gode rundstykker ved siden av supper og salater. Lag mange for de egner seg godt til å fryses.

3 dl melk
3 ss smør/melange
1/2 pk gjær
2 ts salt
5-6 dl hvetemel
1 egg

  • Smelt smør i en kjele og tilsett melk

  • Varm melken til den er fingervarm (37 grader)

  • Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett den lunkene melken

  • Rør ut gjæren og tilsett salt og hvetemel - litt av gangen

  • Når deigen akkurat ikke er klissete setter du den til heving et lunt sted i 30 minutter eller til deigen har doblet seg

  • Ha deigen over på melet benk og rull den ut til en pølse

  • Del pølsen i passende emner og rull hver og en til ovale boller

  • Legg rundstykkene på stekebrett med bakepapir og sett atter en gang til heving - sett ovnen på 225 grader

  • Pisk egget med en klype salt og pensle rundstykkene

  • Stek på midterste rille i ca 15 minutter - avkjøl på rist

Strø eventuelt rundstykkene med valmuefrø etter du har penslet dem med egg

Antall porsjonerca 20 stykker

Tilberedningstid

90 minutter

Brødspiraler med ost og chili er perfekt følge til salater, suppe, til grillmat og som snacks. Disse er med ost og chili, men chorizo smaker også supert

Brødspiral med ost og chili

Kan du tenke deg noe bedre en nystekt brød? Eltefritt brød eller grytebrød er en grei måte å lage brød på som krever ganske liten innsats. pass bare på å sette deigen kvelden før - det tar bare et par minutter. Resultatet er et lunt, saftig brød med sprø skorpe som smaker himmelsk.

Eltefritt brød

Hvitløksbrød er lett å lage, spesielt når du tar utgangspunkt i halvstekt brød. Fantastisk godt til grillmat, tapas, og ikke minst salater, supper og pasta

Hvitløksbrød