Vil du imponere med en god frokost på en-to-tre. Prøv da disse rundstykkene som du lager på under halvtimen. Server de lune med ost eller annet godt pålegg. Disse er også supre ved siden av suppe eller salat.

400 gr cottage cheese (1 stort beger)
5 dl havregryn
3 egg
2 dl frø/kjerner fra gresskar, solsikke, chia eller annet
1 ts salt
1 1/2 ts bakepulver

  • Forvarm ovnen til 210 grader
  • Visp eggene og tilsett cottage cheese
  • Tilsett frø og havregryn. (Hvis du vil kan du kjøre havregryn med en stavmikser slik at du får en finere deig
  • Bland sammen alle ingrediensene og og rør godt til en jevn røre - deigen skal være litt klissete
  • Form rundstykker og stek i ovnen i 13-15 minutter - til rundstykkene har fin farge

Hvis du lager disse som tilbehør til suppe eller salat kan du gjerne ha en teskje urter i deigen med f.eks timian, oregano, rosmarin el.l

Antall porsjoner12-15 stk

Tilberedningstid

40 minutter

Lune hjemmebakte rundstykker er helt himmelsk. Jeg lager ofte rundstykker til familieselskap og har mye forskjellig godt pålegg. Da får alle noe de liker og alle blir fornøyde. Så er det selvsagt en høydare med gode rundstykker ved siden av supper og salater. Lag mange for de egner seg å fryses.

Rundstykker

Grissini er opprinnelig fra Torino i Italia og er perfekte følge til oliventapenade og andre dip. Eller snurr parmaskinke rundt og du har en flott snack

Grissini brødstenger

Lag supergode og sunne knekkebrød til en brøkdel av hva de koster i butikken. Du kan variere med ulike frø og kjerner, nøtter og smaksette med urter. Legg på en skive god ost til frokost eller lunsj, eller ha litt sprøtt ved siden av supper og salater. Det er bare å kose seg med god samvittighet.

Knekkebrød

Brødspiraler med ost og chili er perfekt følge til salater, suppe, til grillmat og som snacks. Disse er med ost og chili, men chorizo smaker også supert

Brødspiral med ost og chili