Salmaburger med pepperrotdressing og syltet rødløk er en kombinasjon som sitter. Syrlig, salt, bittert og søtt i skjønn harmoni. Selv om det er lettvint å kjøpe ferdige burgere er det nesten like raskt å lage de selv.

Burger
250-300 gr salmalaks eller 2 salmaburgere
Sitron revet skall og saften av en halv sitron
1 vårløk
1 ss soyasaus
Pepper



Dressing
2 dl rømme
1-2 ts sitronsaft
1 ss pepperrot på tube
1 rødløk
Spinat
Burgerbrød

  • Lag syltet rødløk etter denne oppskriften

  • Dressing; bland 2 dl rømme med sitronsaft og pepperrot

  • Burgerne; hvis du benytter salmalaks for å lage burgerne selv, kutter du laksen i terninger og blander den med ingrediensene

  • Har du kjøpt ferdige burgere så drypp over litt soyasaus, samt pepper

  • Stek burgerne et par minutter på hver side til de er såvidt gjennomstekt

  • Legg spinatblader på burgerbrødet og legg på salmaburgeren og topp med pepperrotrømme og syltet løk

Søtpotetfries smaker fantastisk ved siden av salmaburgere

Antall porsjoner2 personer

Tilberedningstid

30 minutter

Lakseburger med rømmedressing er supersunt, superenkelt og supergodt. Grov lakseburger er en herlig vri på fiskemiddagen. De er supersunne, superenkle å lage og så klart, supergode. Du kan enkelt slenge i litt finhakket chili og andre krydderier dersom du vil ha en mer spicy variant.

Lakseburger med rømmedressing

Hjemmelagde fiskekaker er ganske så enkelt å lage og ikke minst helt nydelig. Torsk, sei, kveite eller steinbit. Uansett fisk, det blir veldig godt

Hjemmelagde fiskekaker

Jeg synes det er gøy å holde gamle tradisjoner ved like og serverer innimellom fiskeboller med hvit saus og bacon. Det er mange som velger reker og det er også godt, men det er noe med det sprøstekte baconet som gjør susen her. Og det er lov å kna potetene i sausen

Fiskeboller med hvit saus og bacon