Papas Arrugadas (skrukkete saltkokte poteter) kommer fra Kanariøyene. De blir vanligvis servert med sausen Mojo, som forrett, tapas eller som tilbehør til fisk- og kjøttretter.
Med eller uten Mojo-sausen, disse potetene lager jeg ofte. 

1 kg små nypoteter, jo mindre jo bedre
2 dl grovt havsalt
1 1/2 l vann

  • Kok opp vann med salt. Ha i potetene og la småkoke til potetene er kokt - ca 20 minutter
  • Skru av platen, hell av vannet og legg potetene tilbake i kjelen et par minutter slik at de får dampet av litt 
  • Potetene kan fint spises nå, men skal de tilberedes korrekt skal de nå inn i ovnen som er forvarmet til 225 grader i noen minutter til skallet blir skrukkete og litt gyllent

Mojo - grønn
En potte frisk koriander
2 fedd hvitløk
1 ts salt
1/2 ts malt spisskummen
½ dl ekstra virgin olivenolje
3 ss kaldt vann
2-3 ts  sherryeddik/hvitvinseddik

  • Koriander, hvitløk, salt og spisskummen kjøres i en blender eller med stavmikser
  • Tilsett oljen i en tynn stråle og så vannet før du kjører det sammen
  • Tilsett sherryeddik
  • Du kan justere med mer krydder og evt eddik til du oppnår en smak du liker

Mojo - rød
3 røde paprika
1 rød chili
3 fedd hvitløk
1-2 ts paprikakrydder
½ dl olivenolje
½ dl hvitvinseddik
Salt og pepper

  • Rens paprika og del den i biter. Rens hvitløk og chili og skjær de grovt
  • Benytt en stavmikser eller blander og bland til en jevn masse
  • Tilsett de resterende ingrediensene og smak til med salt og pepper
Tapas saus

Salsa Verde

Pesto basilikum

Grønn pesto

boller med kanaripoteter

Italienske kjøttboller