Med den dramatiske sorte spaghettien, røde tomater og chili, og rosa scampi blir dette et fabelaktig lekkert måltid. Pastaen er farget med blekk fra blekksprut og passer ypperlig til fisk og skalldyr. 

400 gr sort pasta
400 gr rå scampi
1 fedd hvitløk
1 beger cherrytomater
1 dl hvitvin
2 dl fiskekraft
Salt og pepper
Olivenolje
1 rød chili
Frisk persille eller basilikum

  • Tin og rens scampi (på samme måte som du renser reker). Fjern den sorte "strengen" som ligger langs ryggen

  • Kok opp fiskekraften og tilsett hvitvin – la dette småkoke/redusere i minst 10 minutter

  • Kok pasta etter anvisning på pakken

  • Stek tomatene og chili i strimler i litt olje i 4-5 minutter. Tilsett så hvitløk og scampi, og stek til scampiene har fått rosa farge – smak til med salt og pepper og ha over kraften

  • Dander elementene på tallerken og avslutt med litt olivenolje og basilikum

Hvis du benytter ferdig kokte scampi så blander du inn disse helt mot slutten slik at de kun får litt varme - de skal ikke koke.

Du kan også lage retten med krepsehaler eller reker

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid40 minutter

Risotto med scampi er enkelt å lage til hverdags samtidig som det er flott festmat. Middag på 30 min. Varianter er gøy, så prøv med reker, laks eller ørret

Risotto med scampi

Nudler med biff og reker høres kanskje rart ut, men rekene gir et element i retten som bidrar til en herlig touch. Hoisin eller teriyaki gir fantastisk smak

Nudler med biff og reker

Gresskarsuppe med sting. Hva gjør vi med innholdet i en uthulet gresskar? Jo, vi lager en helt fabelaktig spicy gresskarsuppe. En varmende forrett eller en fullverdig middag

Gresskarsuppe med sting

Transelate »