Med den dramatiske sorte spaghettien, røde tomater og chili, og rosa scampi blir dette et fabelaktig lekkert måltid. Pastaen er farget med blekk fra blekksprut og passer ypperlig til fisk og skalldyr.
Med den dramatiske sorte spaghettien, røde tomater og chili, og rosa scampi blir dette et fabelaktig lekkert måltid. Pastaen er farget med blekk fra blekksprut og passer ypperlig til fisk og skalldyr.
400 gr sort pasta
400 gr rå scampi
1 fedd hvitløk
1 beger cherrytomater
1 dl hvitvin
2 dl fiskekraft
Salt og pepper
Olivenolje
1 rød chili
Frisk persille eller basilikum
Tin og rens scampi (på samme måte som du renser reker). Fjern den sorte "strengen" som ligger langs ryggen
Kok opp fiskekraften og tilsett hvitvin – la dette småkoke/redusere i minst 10 minutter
Kok pasta etter anvisning på pakken
Stek tomatene og chili i strimler i litt olje i 4-5 minutter. Tilsett så hvitløk og scampi, og stek til scampiene har fått rosa farge – smak til med salt og pepper og ha over kraften
Dander elementene på tallerken og avslutt med litt olivenolje og basilikum
Hvis du benytter ferdig kokte scampi så blander du inn disse helt mot slutten slik at de kun får litt varme - de skal ikke koke.
Du kan også lage retten med krepsehaler eller reker