Gjør som engelskmennene – ta en scones til ettermiddagsteen. Eller til en god kopp kaffe. Grove scones med havregryn og sjokolade lages i en fei og du kan fryse de som eventuelt blir til overs.
Gjør som engelskmennene – ta en scones til ettermiddagsteen. Eller til en god kopp kaffe. Grove scones med havregryn og sjokolade lages i en fei og du kan fryse de som eventuelt blir til overs.
75 gr sukker
2 egg
40 gr smeltet smør
130 gr hvetemel
50 gr fint sammalt mel (hvete eller rug)
1/2 dl havregryn
2 ts bakepulver
1/2 ts natron
25 gr mørk sjokolade (kan sløyfes)
25 gr hvit sjokolade (kan sløyfes)
Appelsinskall (kan sløyfes)
Forvarm ovnen til 200°
Smelt smøret
Pisk egg og sukker til eggedosis og tilsett smøret
Mel, havregryn, bakepulver, natron og vendes inn i eggedosisen
Tilsett hakket sjokolade og appelsinskall
Fordel deigen i muffinsformer ca. 1½ ss i hver form - (røren er ganske fast) og stek i ca 15 minutter
Hakkede nøtter er også supert å ha i scones, og rosiner eller annen tørket frukt