2.4K
En varmende suppe slår aldri feil. Topp sellerirotsuppe med chorizo og persilleolje . Og med godt brød ved siden av blir dette en fullverdig middag.
Sellerirotsuppe med chorizo og persilleolje
Antall porsjoner: 4 personer
Tilberedningstid:
INGREDIENSER
400-500 gr sellerirot
200 gr poteter
2-3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
6 dl kyllingkraft/fond/buljong
2 dl melk
1 dl matfløte
Kajennepepper
Salt og pepper
1 liten kvast bladpersille
3-5 ss olivenolje
200-300 gr Chorizo
FREMGANGSMÅTE
-
Skrell persillerot og poteter og del de i jevnstore terninger
-
Finhakk sjalottløk og hvitløk
-
Fres persillerot og potet i litt nøytral olje, og tilsett løk og hvitløk etter et par minutter.
-
La det surre i et par minutter til, til løken er blank, men uten at den får farge
- Tilsett kraft og melk, og la det hele småkoke til grønnsakene er møre - 15-20 minutter
- Ha persille og en klype flaksalt i en morter - rør til en paste
- Tilsett 3-4 ss olivenolje - (alternativt benytt en stavmikser)
- Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender
- Tilsett fløte og gi suppen et oppkok, og smak til med kajennepepper, salt og pepper
- Topp suppen med chorizo i terninger som du freser raskt i en panne og persilleolje