En varmende og mettende suppe slår aldri feil. Sellerirot med sin aromatiske smak er en fantastisk rotgrønnsak å benytte i suppe, og med litt sprøtt på toppen, fargerik olje og godt brød ved siden av blir dette en fullverdig middag.

400-500 gr sellerirot
200 gr poteter
2-3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
6 dl kyllingkraft/fond/buljong
2 dl melk
1 dl matfløte
Kajennepepper
Salt og pepper

1 liten kvast bladpersille
3-5 ss olivenolje
200-300 gr Chorizo

  • Skrell persillerot og poteter og del de i jevnstore terninger

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk

  • Fres persillerot og potet i litt nøytral olje, og tilsett løk og hvitløk etter et par minutter.

  • La det surre i et par minutter til, til løken er blank, men uten at den får farge

  • Tilsett kraft og melk, og la det hele småkoke til grønnsakene er møre - 15-20 minutter

  • Ha persille og en klype flaksalt i en morter - rør til en paste 
  • Tilsett 3-4 ss olivenolje - (alternativt benytt en stavmikser)

  • Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender
  • Tilsett fløte og gi suppen et oppkok, og smak til med kajennepepper, salt og pepper
  • Topp suppen med chorizo i terninger som du freser raskt i en panne og persilleolje

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid

45 minutter

Fennikelsuppe med sprøtt på toppen - Fennikel er en spennende grønnsak og her blir den omformet til en fantastisk suppe. Litt sprøtt på toppen gjør seg godt og du kan også ha hvit fisk eller kylling i suppen så får du en fullverdig middag.

Fennikelsuppe med sprøtt på toppen

Transelate »