Med denne retten kan du lage middag til to eller 10 uten at det gjøre en stor forskjell. Du må bare lage litt mer av toppingen. Enklere blir det ikke!

1-2 posjons laksefileer pr person
3 ss honning
3 ss sennep
1 dl persille
1 dl pinjekjerner og/eller hasselnøtter
Lettrømme
Salt og pepper
(Ny)poteter
Frisk dill
Salat

Fremgangsmåte:

  • Bland sennep, finhakket persill og honning og smør det på laksen.
  • Riste pinjekjerner og hakkede hasselnøtter i en tørr stekepanne og legg dette over laksen.
  • Salt og pepper
  • Bak i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter
  • Server fisken med kokte nypoteter og en dæsj lettrømme
  • Pynt med frisk salat og dill.
SaltbaDet å saltbake fisken kan virke litt skummelt for det skal ganske mye salt til, men saltet er til for å holde fisken saftig samtidig som den tar til seg smakene fra urtene. Denne metoden passer på både hvit og rosa fisk.kt laks

Saltbakt laks

Fiskepakke

Fisk i folie

Laks teriyaki og mango - Laks med smak av Asia er en sabla god kombinasjon. Her tilsetter vi spennende smaker som piffer opp laksen.

Laks teriyaki og mango

Transelate »