Svinefilet er deilig og magert kjøtt som passer godt til marinering. Her blir det en herlig kombinasjon av sennep og honning, men prøv også en chilibasert saus. Når det kommer til tilbehør så kan du egentlig velge hva du vil, for det meste av grønnsaker og poteter, ris, bulgur, byggryn mm passer.

800-1000 gr svin ytre- eller indrefilet
4-5 ss sennep
1-2 ss honning
1 ss urter etter ønske (rosmarin, timian eller salvie)
Salt og pepper

  • Sett stekeovnen på 200 grader

  • Tørk kjøttet og gni det inn med en blanding av sennep, honning og evt urter

  • La det ligge i minst en time (du kan også la det ligge over natten i kjøleskap)

  • Varm en panne med litt smør

  • Stek kjøttet jevnt rundt hele til det får en fin stekeskorpe (ypperlig å grille)

  • Ha kjøttet over i en ildfast form og stek det videre i ovn på 200 grader, til kjøttet har en kjernetemperatur på 72-74 grader

Som tilbehør finnes det all verdens muligheter. Gode poteter som passer til er ovnsstekte poteter. Disse kan du lage samtidig med kjøttet. Stekt sopp og løk og alt av rotgrønnsaker. Byggrynssalat er også deilig tilbehør som kompletterer kjøttet.

Antall porsjoner 4 personer

Tilberedningstid60 minutter

Nye potetoppskrifter er alltid velkomne og her har vi Pommes Anna eller Annapoteter. En klassisk fransk potetrett som passer til alt og spesielt kjøttretter

Pommes Anna - Annapoteter

Hva med spennende bakt potet i skiver eller Hasselbackpoteter. Her har vi det perfekte tilbehøret til alt mulig. Dette er det enkle utgangspunktet, men her kan du variere med ost, krydder, kjøtt, bacon og grønnsaker. Og da vil jeg tro at vi har en potetfavoritt på gang.

Hasselback poteter

Bacongrillet grønnsaker - Dette er velsmakende tilbehør som jeg fant oppskriften på i et dansk magasin. Det smaker godt til både lunsj og middag, kjøtt og fisk. Stekte grønnsaker pent bundet i bacon er ikke minst en god måte å få barna til å spise grønnsaker ;)

Bacongrillet grønnsaker

Byggrynsalat - er et supert alternativ til ris, pasta og poteter ved siden av fisk, kylling eller svinekjøtt. Samme oppskrift kan du også bruke med bulgur og quinoa

Byggrynssalat