Enkelheten selv - det eneste du må passe på er å ha en skarp kniv når du skal skjære ut båter av sitrusfruktene. Du kan kjøpe kandisert ingefær, men det er ikke noe hokus pokus å lage selv heller - det tar bare litt tid.

2 appelsiner
1 rosa grapefrukt
10 mandler
Kandisert ingefær


150 gr ingefær
3 dl sukker
2 dl vann
1  dl sukker

Sitrussalat

  • Rasp skallet på både appelsinen og grapefrukten
  • Skrell frukten og fjern alt det hvite
  • Skjær ut båter mellom de tynne hinnene
  • Dander sitrus og skallet i små skåler og strø over hakkede mandler og ingefær


Kandisert ingefær

  • Skrell ingefæren og skjær den i tynne skiver eller stimler
  • Kok opp vann sammen med 3 dl sukker og tilsett ingefær
  • La det småkoke i ca 2 timer
  • Hell av laken og legg ingefæren på bakepapir
  • Dryss resten av sukkeret over og la ingefæren tørke i ca et døgn før du bruker den
  •  

Antall porsjoner 2-3 personer

Tilberedningstid

20 minutter

Appelsin- og fennikelsalat med mandler og rosepepper

Appelsin- og fennikelsalat med mandler og rosepepper

Transelate »