Denne sjokoladesnacksen er ikke bare lekker, men også sunn og energigivende. En herlig godsak med en spennende touch av ingefær som jeg fant på Green Kitchen Stories. Puffet quinoa finnes i helsekostbutikker, men du kan også bytte ut puffet quinoa med havregryn, puffet amaranth eller heller bare ha flere nøtter og frø i.

3 ss kokosfett/olje 
10 dadler uten sten
2 dl Nugatti, Nutella eller egen nøttekrem
1 ss fersk ingefær 
1 dl gresskarfrø 
2 dl puffet qinoa
1 dl mandler 
1 klype havsalt 
100 gr 70% sjokolade
½ dl kokos til topping

  • Smelt kokosolje i en mellomstor kjele på lav/middels varme.

  • Mos/finhakk dadlene og tilsett disse sammen med nugatti og finrevet ingefær i kjelen

  • Rør over lav varme i ett minutt og sett kjelen til side

  • Tilsett gresskarfrø, puffet quinoa og hakkede mandler samt salt

  • Ha røren i en 15 x 20 cm ildfast form med bakepapir. Bruk hendene til å presse alt godt sammen og ut i kantene. Sett til kjøling i kjøleskapet eller fryseren

  • Smelt sjokoladen i et vannbad eller i microovnen

  • Hell så sjokoladen i formen og benytt en slikkepott for å fordele det jevnt over

  • Dryss over kokos og sett formen tilbake i kjøleskapet eller fryseren i 30 minutter

  • Skjær i biter og nyt

Sjokobitene holder seg i flere måneder i fryseren og 4-5 dager i kjøleskapet. De er aller best kalde.
Du kan bytte ut til andre ingredienser. Rosiner i stedet for dadler, pistasjnøtter i stedet for gresskarfrø osv.

Antall porsjoner15-18 biter

Tilberedningstid

15 minutter

Totaltid40 minutter

Dessertkake - mørk sjokolade

Sjokoladekake_mørk dessertkake

Biscotti. La oss på ekte italiensk vis slappe av etter middagen med disse herlighetene og dyppe de bit for bit i et glass avkjølt Vino Santo. Bellissiomo!

Biscotti

Ostekake med Philadelphia. En deilig og frisk ostekake som passer til alle anledninger. Dette er en variant som er lett og syrlig, ikke er for 'tung'.

Verdens beste ostekake